Nigeria feirer utligningsmålet til 1-1 mot Australia. Foto: Tertius Pickard / AP / NTB

Vertsnasjonen raknet i fotball-VM

Nigeria snudde til en sensasjonell 3-2-seier mot Australia i fotball-VM for kvinner. Sistnevnte kan ryke ut i puljespillet på hjemmebane.

Av NTB | 27.07.2023 14:13:14

Sport: Alt er åpent før den siste og avgjørende runden i gruppe B. Nigeria leder gruppa med fire poeng etter to kamper med bedre målforskjell enn Canada. Australia ligger på tredjeplass med tre poeng.

Irland er det eneste laget som ikke kan ta seg videre fra gruppa. De irske landslagskvinnene møter Nigeria i siste runde, mens Australia skal bryne seg på Canada. Den må høyst trolig Australia vinne for ikke å ryke ut.

Det var Australia som gikk først opp i ledelsen mot Nigeria. Emily Van Egmond prikket ballen i mål ett minutt på overtid før pause. Uchenna Kanu rakk imidlertid å utligne før hvilen.

Tjue minutter ut i 2. omgang headet Osinachi Ohale inn 2-1-scoringen for Nigeria fra kloss hold. 31-åringen satte hodet til ballen og fikk samtidig foten til Australia-forsvarer Alanna Kennedy i magen.

Barcelona-spilleren Asisat Oshoala utnyttet senere en forsvarsglipp mellom Kennedy og keeper Mackenzie Arnold. Det førte til at Nigeria gikk opp i 3-1. Kennedy reduserte ni og et halvt minutt på overtid, men vertsnasjonen klarte ikke fullføre opphentingen.

Australias store stjernespiller og kaptein Sam Kerr sliter fortsatt med skade og spilte ikke kampen.