Tsjekkia slo Sverige og er klar for VM-finale på hjemmebane. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Vertsnasjon Tsjekkia sendte Sverige ut av ishockey-VM – Sveits slo regjerende mester Canada

Tsjekkia var effektive i midtperioden og knuste til slutt Sverige 7-3 i semifinalen i ishockey-VM på hjemmebane. I finalen venter Sveits.

Av NTB | 25.05.2024 21:13:06

Sport: Sveitserne tok en knallsterk 3-2-seier over regjerende mester Canada etter straffer lørdag. Sveits gikk opp i 2-0, men Canada kjempet seg tilbake. I straffekonkurransen sa det imidlertid stopp for nordamerikanerne.

Etter Sveriges semifinaletap må de fortsatt vente på sin første VM-tittel siden 2018, mens Tsjekkia øyner sin første siden 2010.

Sverige var ubeseiret i turneringen før semifinalen i Praha lørdag. Der sørget Marcus Johansson og Marcus Pettersson for at svenskene ledet 2-1 etter åtte minutters spill, men så skulle det snu.

David Kampf utlignet like etterpå, og i løpet av de ti første minuttene i 2. periode sendte Ondrej Kase, Martin Necas og Dominik Kubalik vertene opp i 5-2. Kubalik hadde da scoret to mål.

Med fem minutter igjen av perioden reduserte Joel Eriksson Ek og ga Sverige håp inn i siste periode. Men i stedet scoret Lukas Sedlak to mål i siste periode. Det utløste elleville jubelscener i den tsjekkiske hovedstaden.

Norge kom seg ikke til kvartfinale i årets mesterskap, men beholdt plassen i Elite-VM.