Menu
Max Verstappen vant kvalifiseringen på Silverstone. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Verstappen tok sin femte strake kvalifiseringsseier – McLaren overrasket stort

Max Verstappen skal for femte gang på rad starte fremst i et Grand Prix-løp i Formel 1. Nederlenderen var raskest på den ikoniske Silverstone-banen lørdag.

Av NTB | 08.07.2023 17:32:59

Sport: VM-leder Verstappen starter foran McLaren-duoen Lando Norris og Oscar Piastri i søndagens Storbritannias Grand Prix. Det var en real opptur for McLaren som har slitt i innledningen av årets sesong.

– Jeg var nære å vinne. Det var helt sykt. Max ødelegger alltid, sa en smilende Norris.

Også Piastri strålte etter en mer enn godkjent kvalifisering. Australieren er inne i sin første Formel 1-sesong.

– Jeg er veldig, veldig, veldig glad. For en kvalifisering. Det er et godt resultat for laget. Nå må vi prøve å holde oss der i løpet i morgen, sa Piastri.

Akkurat i det kvalifiseringen startet, begynte det å regne lett, men førerne slapp å bytte til dekk med mønster. Verstappen var en god del raskere enn sine argeste rivaler og vant kvalifiseringen. Ned til Norris skilte det to tideler.

Verstappen har vunnet fem strake kvalifiseringer og suser mot en ny VM-seier. Han leder mesterskapet klart etter ni av 22 runder.

Red Bull-fører Sergio Perez hadde nok en marerittkvalifisering da han endte som nummer 16. Mexicaneren har ikke blitt blant topp ti på de fem siste kvalifiseringene.

Søndagens Grand Prix-løp starter klokken 16.

(©NTB)