Menu
Max Verstappen holdt på å ryke ut etter to kvalifiseringsomganger, men reddet seg inn med et nødskrik og fikk et toppresultat på Spa-Francorchamps-banen. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

Verstappen nær exit i F1-kvalik – slo tilbake med suveren rundetid

Max Verstappen avsluttet overlegent best i fredagens Formel 1-kvalifisering foran Belgias Grand Prix. På veien holdt han på å ryke ut.

Av NTB | 28.07.2023 18:33:28

Sport: Nederlenderen lekte med rivalene da han i sluttfasen satte en rundetid som var over åtte tideler bedre enn Ferrari-toeren Charles Leclerc.

Det er 28. gang at Verstappen er best i en F1-kvalik, men denne gangen kjører han ikke fra fremste startposisjon. Årsaken er at han blir iført en straff på fem plasser for å ha byttet girkassen fem ganger denne sesongen. Grensen er på fire.

Red Bull-føreren kjører dermed fra sjette beste startplass i hovedløpet i Spa-Francorchamps søndag, mens Leclerec går i gang i «pole position». Det kunne sett enda verre ut om Verstappen ikke med et nødskrik hadde tatt seg inn blant de ti beste etter to kvalifiseringsomganger.

Verstappen har en suveren sammenlagtledelse i VM. Tittelforsvareren jakter i helgen på sin åttende strake Grand Prix-seier.

(©NTB)

Flere nyheter: