Max Verstappen. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Verstappen med ny seier – Ferrari-debutanten overrasket

Max Verstappen blir også denne sesongen vanskelig å slå. Formel 1-stjernen tok vare på fordelen av beste startspor og vant Saudi-Arabias Grand Prix lørdag.

Av NTB | 09.03.2024 19:28:05

Sport: Dermed jubilerte nederlenderen med sin 100. pallplass i Formel 1.

Sist gang Red-Bull-fører Verstappen ikke sto øverst på pallen etter et Grand Prix-løp var i Singapore i september i fjor. Siden den gang har han vunnet ni strake, og han har gått seirende ut i 19 av de 20 siste Formel 1-løpene.

Nederlenderen startet i beste startspor lørdag etter kvalifiseringsseieren fredag. Åpningen av løpet ble preget av sikkerhetsbil da Lance Stroll krasjet i veggen. I etterkant skaffet Verstappen seg en solid luke han beholdt hele veien til mål på udramatisk vis.

Lagkamerat Sergio Perez ble nummer to, mens Charles Leclerc (Ferrari) trillet over målstreken på tredjeplass.

Ferrari-talentet Oliver Bearman (18) fikk sin Formel 1-debut i løpet i Saudi-Arabia. Der leverte han sterkt og ble nummer sju etter å ha klatret fra 11.-plassen han tok i kvalifiseringen. Han ble på kort varsel kastet inn i bilen da Carlos Sainz ble syk med blindtarmsbetennelse fredag morgen.

Bearman ble lørdag den tredje yngste til å debutere i F1. Verstappen var 17 år da han fikk sitt første løp, mens Stroll var 18.

Neste Formel 1-løp avvikles i australske Melbourne 24. mars. Det skal i alt kjøres 24 Grand Prix-runder denne sesongen, som avsluttes i Abu Dhabi i desember.