Menu
Max Verstappen. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Verstappen holdt unna – vant sprintløpet i Østerrike

Red Bull-fører og VM-leder Max Verstappen nedkjempet sterke McLaren-biler og gikk til topps i sprintløpet under Formel 1-runden i Østerrike.

Av NTB | 29.06.2024 12:43:23

Sport: Verstappen og Red Bull er på hjemmebane i Spielberg denne helgen, og lørdag fikk de en strålende start med seier i sprintløpet.

Nederlandske Verstappen var best i fredagens kvalifisering og startet dermed fremst lørdag. Han kriget med McLaren-duoen Lando Norris og Oscar Piastri om føringen tidlig i løpet, men skaffet seg etter hvert en luke og vant ganske sikkert.

– Jeg hadde en god første runde, men med DRS er det vanskelig å komme seg unna forfølgerne. Vi måtte jobbe for det i dette løpet, sa Verstappen.

Etter tolv runder greide han å skaffe seg en luke ned til McLaren-duoen, og seiersmarginen ble drøyt fire og et halvt sekund. Piastri ble nummer to, mens Norris endte på tredjeplass.

– Det var et bra løp, Jeg tror ikke vi hadde noen sjanse til å følge Max. Vi hadde ikke farten i dag, men vi gjør et nytt forsøk i morgen, sa Norris.

Verstappen har vunnet de to siste Grand Prix-løpene og er favoritt også i hovedløpet søndag. 26-åringen har imidlertid ikke vunnet noen av de tre siste kvalifiseringene.

Kvalifiseringen til hovedløpet avvikles klokken 16 lørdag.

(©NTB)

Flere nyheter: