Max Verstappen vant Brasil GP. Foto: Marcelo Chello / Pool Photo via AP / NTB.

Verstappen fortsatte superformen – tok sesongens 17. seier i Brasils Grand Prix

Formel 1-mester Max Verstappen var fullstendig overlegen da han kjørte inn til nok en seier i Brasils Grand Prix søndag kveld.

Av NTB | 05.11.2023 20:02:55

Sport: Nederlenderen forlenget dermed seiersrekorden i Formel 1-sirkuset til 17 på en sesong. Han hadde selv også den gamle rekorden på 15, som han satte i fjor. Det gjenstår to løp av sesongen.

Verstappen har også for lengst sikret sin tredje VM-tittel. Før søndagens løp hadde 26-åringen 499 poeng, mens lagkompis Sergio Perez fulgte 253 poeng bak på 2.-plass.

Red Bull-stjernen vant løpet foran McLarrens Lando Norris og Aston Martins Fernando Alonso.

Nederlenderen var også best i både sprintløpet og kvalifiseringen og startet dermed i beste startspor.

Ferraris Charles Leclerc skulle i utgangspunktet startet på plassen bak, men fikk tekniske problemer på oppvarmingsrunden. Han krasjet og måtte trekke seg fra løpet før det hadde startet.

– Hydraulikken sviktet. Hvorfor er jeg alltid så uheldig? utbrøt Leclerc over teamradioen.

Haas’ Kevin Magnussen og Williams’ Alex Albon måtte også trekke seg fra løpet etter at de krasjet i første sving på den første runden. Det førte til rødflagg og en pause i løpet på den tredje runden.

Senere brøt også begge Alfa Romeo-førerne Zhou Guanyu og Valtteri Bottas, i tillegg til Mercedes’ George Russell grunnet tekniske problemer.