Menu
Antonio Nusa har fått et solid verdihopp. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Verdimessig monsterhopp for juvelen Nusa – nest mest verdt i belgisk fotball

Antonio Nusas verdi har steget med svimlende 400 prosent i det velrenommerte nettstedet Transfermarkts siste oppdatering rundt spillerne i belgisk fotball.

Av NTB | 24.10.2023 11:43:08

Sport: Transfermarkt følger markedsverdien til spillerne i verdensfotballen tett og oppdaterer med jevne mellomrom sine anslag. Mandag ble topplisten i den belgiske ligaen oppdatert på ny.

De ferske tallene viser et oppsiktsvekkende verdihopp på Norge-stjerneskuddet Antonio Nusa. 18-åringen som spiller for Brugge anslås å ha en markedsverdi på 20 millioner euro, tilsvarende 236 millioner kroner.

Det er en økning på 400 prosent sammenlignet med sist Transfermarkt presenterte Belgia-tallene.

Nusa deler for øvrig annenplassen på listen med en annen kjenning fra norsk fotball. Tidligere Stabæk-spiss Gift Orban, som nå spiller for Gent har også endt på en markedsverdi på 20 millioner euro.

21 år gamle Orban forlot Stabæk og norsk fotball i fjor.

– På den ene siden har de unge talentene fortsatt sin utvikling fra forrige sesong, og på den annen side er markedet villige til å betale betydelige summer for unge spillere, sier Transfermarkt områdeansvarlige for Belgia, Bart Tamsyn, i en uttalelse.

I forrige måned var 18-åringen inne på Daily Mails liste over talenter avisen mener er de største i verden akkurat nå. Han har også fått sitt gjennombrudd på landslaget i år.

Nusa forlot Stabæk til fordel for Club Brugge i 2021.

Tross sin unge alder anses Nusa nå for å være den nest mest verdifulle spilleren i belgisk fotball. Topper listen gjør Royal Antwerpens Arthur Vermeeren med en anslått verdi på 25 millioner euro.

Antonio Nusa skal være på radaren til en lang rekke storklubber. Chelsea skal i sommer ha snust på nordmannen.

(©NTB)

Flere nyheter: