Menu
Kjetil Borch på Årungen i Ås. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

Verdenscup roing: Borch til kvartfinalen – slått av OL-vinneren

Kjetil Borch (33) er klar kvartfinalen i singlesculler i verdenscupen i roing i Luzern.

Av NTB | 07.07.2023 12:03:06

Sport: Kvartfinalene går senere fredag. Borch rodde i det tredje av i alt åtte kvalifiseringsheat, og kom inn til 2.-plass i sitt heat. Han ble kun slått av OL-vinneren Stefanos Ntouskos fra Hellas, samme mann som slo Borch da han tok sølv i Tokyo-OL i 2021. Borch hadde 3,30 sekunder opp til Ntouskos.

I lettvekt dobbeltsculler for menn ble det 2.-plass i heat tre for Ask Tjøm og Lars Benske, og det betyr at de må ut i oppsamlingsheat senere fredag.

Jenny Rørvik og Thea Helseth er også klare for semifinalen i dobbeltsculler for kvinner.

Duoen tok 2.-plassen bak australske Amanda Bateman og Laura Gourley i sitt heat, og da smatt de rett inn i lørdagens semifinale. Den norske båten var 2,64 sekunder bak heatvinnerne.

I det samme heatet endte Inger Kavlie og Maia Lund på sisteplass. De må dermed ut i oppsamlingsheat senere fredag om en eventuell plass i semifinalen.

Oppsamlingsheat blir det også på Oda Aagesen etter 4.-plass i det andre av to kvalifiseringsheat lettvekt singlesculler.

Dobbeltfireren med Erik Solbakken, Jonas Juel, Martin Helseth, Erling Øyasæter må også ut i oppsamlingsheat senere fredag etter 4.-plass i kvalifiseringsheatet.

(©NTB)

Flere nyheter: