Menu
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Vel 400 millioner skal lokke flere leger inn i fastlegeordningen

Et nytt tilskudd skal få flere leger til å ta spesialisering i allmennmedisin og dermed bli fastleger rundt om i landet.

Av NTB | 20.04.2023 13:24:10

Medisin og helse: Helsedirektoratet lyser nå ut et tilskudd på 431 millioner som kommuner som vil inngå avtaler med allmennleger i spesialisering (alis), kan søke på. En slik avtale gjør det økonomisk tryggere å bli fastlege.

– I vår felles helsetjeneste er fastlegeordningen grunnmuren. For å sikre god legedekning i hele landet er det viktig at flere unge leger velger fastlegeyrket og spesialisering i allmennmedisin, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) i en pressemelding om ordningen.

Siden 2017 har det vært krav til spesialisering i allmennmedisin for allmennleger i kommunalt legearbeid. De siste årene har kommunene kunnet søke om å få dekket ekstra kostnader ved å inngå en alis-avtale. I år er regelverket forenklet.

Ifølge pressemeldingen har det vært en betydelig økning i utbetalte alis-tilskudd. Tall fra Helsedirektoratet viser at det ved årsskiftet var inngått 1.355 alis-avtaler. I 2021 var antallet 564, ifølge Dagens Medisin.

(©NTB)

Flere nyheter: