Menu
Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB

Vegvesenet varsler om sterk vind og mye snø på Vestlandet og Sørlandet – ber folk droppe bilen

Vinterværet herjer ennå på Vest- og Sørlandet torsdag ettermiddag. Statens vegvesen ber folk i Agder og Telemark la bilen stå grunnet krevende kjøreforhold.

Av NTB | 16.03.2023 14:14:08

Vær: Meteorologisk institutt varsler at det kraftige været først kommer til Agder, og deretter til Vestfold og Telemark nærmere kvelden. Store mengder snø vil gjøre det utfordrende på veiene, og bilister må forvente forsinkelser og krevende kjøreforhold.

– Vi oppfordrer trafikantene i Agder om å komme seg tidlig hjem i ettermiddag og la bilen stå i kveld, sier Rudi Malmo i Statens vegvesen i en pressemelding.

– La bilen stå og bli hjemme i kveld og ta hjemmekontor i morgen, hvis du kan, sier Malmo.

Vegvesenet har alt tilgjengelig mannskap ute for å sikre, rydde og strø.

Trafikantene bes om å ta det med ro og vise hensyn til brøytemannskapene.

– De er ute og jobber for at du skal komme deg trygt fram, sier Nils Karbø, leder av trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen.

Trafikanter være forberedt på at veier kan bli stengt og fremkommeligheten begrenset.

I Rogaland og indre strøk av Vestland fylke er det en kombinasjon av vind, sludd og snø som skaper vanskelige kjøreforhold. Der kan fjelloverganger og skredutsatte strekninger bli stengt på kort varsel.

Litt opp langs kysten, på Sunnmøre, skaper sterk vind de største utfordringene. Kombinert med snø kan vinden gi vanskelige kjøreforhold. Det er økt fare for snøskred i utsatte områder, noe som kan føre til stengte veier.

Snøen som kommer, vil føre til vanskelige kjøreforhold i ettermiddag og i kveld. I natt kommer nedbøren for fullt i Vestfold og Telemark.

Vinterføyka, med sterk vind og store snømengder, øker på fra torsdag ettermiddag og vil fortsette utover kvelden og natt til fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: