Menu
Tretten bru kollapset plutselig om morgenen 15. august i fjor. En lastebil og en personbil befant seg på brua, men ingen ble fysisk skadd. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Vegvesenet bestiller ekstern gjennomgang av bruforvaltningen

Vegtilsynet har undersøkt 5422 broer over hele landet, ifølge ny rapport. Nå vil Statens vegvesen bestille en ekstern gjennomgang av bruforvaltningen.

Av NTB | 10.08.2023 10:04:30

Økonomi og næringsliv: Torsdag la Vegtilsynet fram en rapport, hvor 5422 broer over hele landet er undersøkt. Ifølge rapporten at det har blitt gjennomført enkelinspeksjon av de aller fleste bruene (98,3 prosent).

– Rapporten viser at vi har god kontroll på inspeksjon av bruer på riks- og europavei. Nå ønsker jeg å vite om vi bruker denne kunnskapen riktig, og hvordan den inngår i en helhetlig bruforvaltning, sier veidirektør Ingrid Dahl Hovland.

Undersøkelsene er en del av et omfattende arbeid som pågår etter at Tretten bru kollapset over Lågen og E6 i fjor sommer. Flere tilsvarende broer har blitt inspisert i kjølvannet av ulykken.

– Vi skal være trygge på at vi har et system som fanger opp den typen avvik som ikke ble fanget opp i gjennomgangen etter Perkolo-kollapsen i 2016, og hvor anbefalingen blant annet var å forsterke Tretten bru. Derfor skal gjennomgangen også se på hvordan den interne fagrapporten fra 2016 om fagverksbruer i tre ble fulgt opp internt i Vegvesenet, sier Hovland.

(©NTB)

Flere nyheter: