Menu
Det er glatt flere steder. Illustrasjonsfoto: Geir Olsen / NTB

Vegvesenet advarer: Salt og sand hjelper ikke

Det er så kaldt at salt og sand ikke hjelper på to av hovedveiene – og flere sideveier – i Vestland. Vegvesenet ber folk kjøre forsiktig på jobb tirsdag.

Av NTB | 04.12.2023 23:49:39

Økonomi og næringsliv: Langs E16 ved Voss oppover forbi Oppheim og på fylkesvei 5 i Lærdal er det strekninger som salt og sand ikke biter på.

Man skal ikke så langt utenfor Bergen sentrum før man finner områder der det nå er så kaldt at salt og sand ikke hjelper på glatta, sier trafikkoperatør Jørgen Bødtker i Vegtrafikksentralen vest.

Der kan det bli glatt på sideveiene.

– Kjenn gjerne i morgen tidlig når du skal på jobb, hvordan forholdene kjennes ut. Vi har vært veldig heldig i Bergens-området med fint vær. Men der det er skygge, vil det jo være kaldt og kan oppleves veldig glatt, sier Bødtker til NTB.

Han sier at veivesenets entreprenører sier det ikke hjelper å salte når det er under minus 12. Sanda blir blåst bort, og fastsand har ikke noe å feste seg i.

– Entreprenører har vært ute og friksjonsmålt, så veien holder standard. Men en som ikke er vant til å kjøre på vinterføre kan oppleve det som veldig glatt. Særlig en som kjører piggfritt kan oppleve det som veldig glatt, sier Bødtker.

(©NTB)

Flere nyheter: