Menu
Den nye hertugen av Edinburgh, prins Edward, testet tirsdag den offisielle kroningspaien under en stor kroningslunsj. Erkebiskopen av Canterbury var vert i Westminster Abbey i London. Foto: James Manning / AP / NTB

Vegetar quiche er signaturrett for kroningen i England

Kongelige anledninger krever sin rett, og nå har kong Charles valgt sin: Kjøttfri ostepai. Kongehuset håper paien blir å se på alle bord kroningsdagen 6. mai.

Av NTB | 20.04.2023 11:04:28

Fritid: Buckingham Palace har lagt ut oppskriften på kroningens signaturrett, «The Coronation Quiche». Ifølge det britiske kongehuset er kroningspaien valgt av kong Charles og dronning Camilla.

Varianten er ikke vegansk, men uten kjøtt, som ville vært tilfellet i den mer tradisjonelle paien quiche lorraine, som lages med bacon. Det blir påpekt at man kan velge fyll etter eget ønske.

Den britiske tabloidavisa The Sun har testet oppskriften og stusser litt over at den inneholder tre ingredienser det ikke er så lett å finne i matbutikken: Fersk estragon, bondebønner og smult – svinefett.

Paien ble presentert tirsdag av den nye hertugen av Edinburgh, prins Edward, som deltok på en stor kroningslunsj med representanter for ulike trosretninger i Westminster Abbey.

I en video på Youtube tilberedes paien etter alle kunstens regler, med spinat, bondebønner, cheddarost og estragon i fyllet.

Kokken fra Buckingham Palace er kledd i en hvit uniform med avdøde dronning Elizabeths monogram EIIR påbrodert.

Da dronning Elizabeth i fjor feiret 70 år på tronen, ble platinajubileet markert med en egen Platinum Pudding. Det ble utlyst en konkurranse i forkant for å kåre oppskriften som skulle brukes til desserten.

Da dronningen ble kronet i 1953, var signaturretten «the Coronation Chicken». Den såkalte «kroningskyllingen» var en blanding av kald kylling, karri, majones og andre ingredienser, og skulle typisk bli servert på hagefester, enten som egen salat eller fyll i sandwicher.

Kokken Mark Flanagan sier paien er valgt som kroningsrett fordi den kan deles, spises kald og varm og passer til en rekke ulike kosthold. Derfor skal den passe de fleste.

Håpet er at paien skal bli midtpunkt under festlige anledninger som familiesammenkomster og gatefester i anledning kroningen 6. mai.

(©NTB)

Flere nyheter: