Vegard Hansen møtte sitt gamle lag Mjøndalen og hans nye lag Kongsvinger vant 2–0 i 1. divisjon. Foto: Annika Byrde / NTB

Vegard Hansen og Kongsvinger banket gamleklubben Mjøndalen

Kongsvinger med Vegard Hansen som trener tok sesongens første seier da Mjøndalen ble slått 2-0 i 1. divisjon.

Av NTB | 16.04.2023 17:14:07

Sport: Hansen ledet sitt nye lag mot sin gamle arbeidsgiver Mjøndalen. Joacim Holtan ga vertene 1-0 etter en halv times spill. Eric Taylor økte til 2-0. Hansen trente Mjøndalen i en årrekke før han fikk avskjed i fjor høst.

Kongsvinger tapte seriepremieren borte mot Bryne, men hadde ingen problemer med å ta seg av Mjøndalen på eget gress.

Fredrikstad og Moss spilte 1-1 i et klassisk Østfold-derby som ble spilt foran et godt besatt (7479 tilskuere), men ikke fullsatt stadion. Etter 18 minutter gjorde Riki Tomas Albas 1-0. Han utnyttet dårlig kommunikasjon mellom målvakt Mathias Ranmark og en forsvarer. Han snappet ballen og fikk det enkelt med å sette den i det tomme målet.

Moss utlignet ti minutter før slutt. Da fikk Sebastian Pedersen pirket inn Marius Andresens heading. Det var mossingenes annen strake uavgjort, mens Fredrikstad står med en seier og en uavgjort.

Raufoss hadde få problemer med å slo KFUM Oslo 4-0. Måltjuven Andreas Helmersen gjorde 1-0 for Raufoss etter 10 minutter. Arnar Thor Gudjonsson dukket opp på bakerste stolpe på en corner og headet inn 2-0. Etter sidebytte scoret også Andreas Østerud og Nicolai Fremstad.

Det var godt frammøte også i Kristiansand med 5600 tilskuere.

Jerv fikk en tøff start forrige helg, men vendte til 2-1-seier borte mot Åsane. Stian Nygård ga vertene 1-0 etter 20 minutter. Peter Wilson utlignet tidlig i 2. omgang før Mame Mor Ndiaye satte ballen i eget mål på frispark fra Mathias Wichmann og ordnet en oppløftende trepoeng til Grimstad-laget.

Hødd kunne i likhet med Fredrikstad tatt seg opp i seks poeng og være ubeseiret sammen med Ranheim, men laget fra Ulsteinvik måtte nøye seg med 1-1 borte mot Skeid. Isak Skotheim ga bortelaget ledelsen på overtid i 1. omgang, mens vertene utlignet til 1-1 ved David Hickson etter 69 minutter.

Kristiansund gikk på sitt annet strake tap da Start ble for sterke på bortebane og vant 4-0. Jack Lahne ga vertene 1-0 tidlig i 2. omgang. Tom Strannegård scoret de tre siste målene. Han fullførte sitt ekte hattrick i siste ordinære minutt.