Menu
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er ikke velkommen i Karasjok, ifølge partiets lokallag i kommunen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Vedum erklært uønsket av Karasjok Senterparti

Senterpartiet i Karasjok har gitt beskjed til partileder Trygve Slagsvold Vedum om at han ikke er ønsket hos dem.

Av NTB | 17.08.2023 17:44:26

Politikk: – Vedum har tatt kontakt med oss og vil gjerne komme i løpet av høsten, men han er ikke velkommen hit, har medlemsmøtet gitt klar beskjed om, sier lokallagsleder Anne Toril Eriksen Balto til VG.

Bakgrunnen er striden om elektrifiseringen av Equinors gassanlegg på Melkøya. Senterpartiet har et landsmøtevedtak som slår fast at de er imot elektrifisering med strøm fra dagens nett. I forrige uke kunngjorde regjeringen at de har vedtatt å elektrifisere Melkøya, men at dette skal skje gjennom ny kraftproduksjon.

I en innkalling til et medlemsmøte har styret i Karasjok Sp oppfordret til at man stemmer på andre partier enn Senterpartiet og Arbeiderpartiet. De ber velgerne stemme på en av de samiske listene som stiller til valg i kommunen.

Lokallaget ønsker å få besøk av Per Olaf Lundteigen, som de mener er en «sann Sp-politiker som forstår oss i Nord-Norge».

(©NTB)

Flere nyheter: