Menu
Forsvarer Stian Kristensen og aktor Thale Thomseth under Tengs-rettssaken. Kristensen varsler at dommen mot hans klient vil bli anket. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Vassbakk vil anke Tengs-dommen fra fengselet

Johny Vassbakk kommer til å anke Tengs-dommen, men først må den forkynnes for ham i fengselet, sier forsvarer Stian Kristensen.

Av NTB | 06.02.2023 16:55:28

Kriminalitet og rettsvesen: Vassbakk ble mandag dømt for drapet på Birgitte Tengs (17) i 1995, men han falt sammen under opplesningen av dommen og måtte fraktes vekk. Tirsdag blir dommen formelt forkynt for ham i fengselet.

– Dommen må formelt bli forkynt for ham først. Det ble ikke helt som vi hadde planlagt i dag, for det ble for tøft for ham. Nå kommer han til å få den forkynt enten i morgen eller onsdag, så har han 14 dager på seg til å anke, sier forsvarer Stian Kristensen til NTB.

– Jeg tror det er fornuftig at han får bruke tid til å lese dommen selv, så må vi gjøre det samme. Han har vært helt tydelig på at det eneste utfallet han kan leve med er å bli frifunnet, sier forsvareren.

Påtalemyndigheten på sin side sier de er fornøyd med at tingretten delte deres syn på bevisene i Teng-saken.

– Påtalemyndigheten har en høy terskel for å ta ut tiltale og ut ifra det vi har hørt i retten i dag, så har retten delt våre vurderinger. Og det er vi fornøyd med, sier statsadvokat Thale Thomseth.

Hun sier de skal sette seg inn i dommen, men sier at det ikke naturlig at det blir noen anke fra deres side. Hun sier det ikke er unaturlig at tiltalte vil anke dommen.

Flere nyheter: