Menu
Varslingssaken har kostet idrettsforbundet mye penger. Foto: Berit Roald / NTB

Varslingssaken kostet idrettsforbundet 1,4 millioner – høyere sum enn tidligere kommunisert

Idrettsforbundet har tidligere opplyst at den betente varslingssaken kostet dem 1,1 millioner kroner. Sluttsummen ble imidlertid på 1,4 millioner.

Av NTB | 26.04.2023 10:34:26

Politikk: Det ble klart da toppledelsen i Norges idrettsforbund møtte pressen onsdag i kjølvannet av denne ukens styremøte.

Der ble varslingssaken igjen et tema. I tillegg til at hele norsk idrett fikk en beklagelse for skaden saken har påført, ble det gitt nye opplysninger rundt kostnadsbildet.

Sluttsummen for saken ble ifølge NIF-ledelsen 1.419.616 kroner. Inkludert moms beløper det seg til 1,77 millioner.

Forklaringen fra visepresident Sondre Sande Gullord på at summen endte så vidt mye høyere enn det som tidligere er kommunisert, lød:

– Vi har fått noen innsynsbegjæringer knyttet til kostnader i varslingssaken. På tidspunkt for innsynsbegjæringene var ikke endelige fakturaer mottatt og behandlet i NIF.

Samtidig har man klart å forhandle ned totalsummen noe.

– Vi har også diskutert beløpsstørrelsen med en av aktørene som har vært berettiget til å sende faktura, og det har resultert i et lavere beløp å betale for NIF, fortsatte han.

Alle fakturaer var ferdig godkjent i NIFs regnskapssystemer mandag. Kostnadene ble redegjort for idrettsstyret tirsdag og ble onsdag offentliggjort.

Pengene har gått til ekstern juridisk bistand til involverte parter og noe bistand på kommunikasjon.

(©NTB)

Flere nyheter: