Menu
I morgentimen torsdag ankom et helikopter Israel med gisler som har blitt holdt fanget på Gazastripen av Hamas. Nå er våpenhvilen ytterligere forlenget for at flere gisler skal bli løslatt. Foto: Leo Correa / AP / NTB

Våpenhvilen mellom Israel og Hamas forlenges med ett døgn

Den midlertidige våpenhvilen mellom Israel og Hamas forlenges med ett døgn, til fredag morgen.

Av NTB | 30.11.2023 07:50:38

Krig og konflikter: Bekreftelsen kom først fra det israelske forsvaret (IDF) et kvarters tid før den nåværende midlertidige våpenhvilen skulle utløpe klokken 6 norsk tid torsdag morgen.

I uttalelsen fra IDF heter det at våpenhvilen forlenges «i lys av meklernes innsats for å fortsette prosessen med å frigi gisler».

GLZ Radio, det israelske forsvarets radiostasjon, meldte litt senere at en israelsk kilde bekrefter at Israel har mottatt en ny liste fra Hamas med navn på ti gisler og som oppfyller vilkårene.

– For kort tid siden mottok Israel en liste med kvinner og barn som var i tråd med vilkårene for avtalen, og derfor forlenges våpenhvilen, heter det i en uttalelse fra Israels statsministers kontor.

– Palestinerne og den israelske parten har oppnådd enighet om å forlenge den humanitære pausen på Gazastripen med enda en dag, under de samme betingelsene som før, som går ut på våpenhvile og forsyning av humanitær hjelp, innen rammeverket som er meklet fram i fellesskap med Qatar, sier Qatars utenriksdepartements talsmann Majed Al Ansari.

USAs utenriksminister Antony Blinken ankom Israel sent onsdag kveld. Det er USA, Qatar og Egypt som mekler mellom Hamas og Israel.

IDF oppga hvor lenge forlengelsen skal gjelde, men Hamas sendte et kvarter senere ut en uttalelse der det heter at det dreier seg om en utvidelse på ett døgn.

Qatar, som sammen med USA og Egypt mekler mellom partene, bekrefter også at det blir en sjuende dag med våpenhvile. Den nye fristen utløper dermed fredag morgen klokken 7 lokal tid.

Våpenhvilen trådte i kraft fredag morgen i forrige uke og skulle vare i fire døgn. Den ble forlenget med to nye døgn.

Flere nyheter: