Patrick Berg i aksjon i Bodø/Glimts hjemmekamp mot Lech Poznan i første utslagsrunde i conferenceligaen. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Vanskelig utgangspunkt for Glimt i conferenceligaen – målløst mot Lech Poznan på Aspmyra

Bodø/Glimt dominerte hjemmekampen mot Lech Poznan i conferenceligaen, men fikk ikke ballen i mål. 0-0 er et skuffende resultat å ta med seg til Polen.

Av NTB | 16.02.2023 20:45:31

Sport: Det kunne vært verre, for gjestene hadde den klart største sjansen på Aspmyra.

I det 53. minutt slet Filip Szymczak seg løs fra Marius Lode og rykket fra ham i et raid på høyresiden. Innlegget fant innbytter og navnebror Filip Marchwinski helt alene inne i målgården. Det så ut som han bare trengte å sette fram foten for å score, men han traff feil, og ballen spratt over mål.

Patrick Berg styrte mye for Glimt, og etter en frisk åpning for hjemmelaget sto han bak den første store sjansen i det 15. minutt. Han slo et flott innlegg mot lengste stolpe, der Amahl Pellegrino møtte ballen og slo den inn foran mål. Faris Pemi var centimeter fra å få foten på den.

– Det var en OK kamp, vil jeg si. Første omgang var veldig bra. Vi satte tempo og intensitet de ikke klarte å henge med på, og vi trøkket dem lavt hele omgangen, sa Berg til TV3+.

– Så hadde vi ikke kraft til å holde det oppe hele 2. omgang. Vi gikk litt ned i prestasjon da, og vi manglet litt på siste tredel til å skape det helt store.

Albert Grønbæk siktet bedre da han fikk sjansen etter fine Glimt-kombinasjoner, men skuddet ga ikke keeper Filip Bednarek alvorlige problemer.

– Første omgang var solid. Vi gikk rett i strupen på dem og kjerte et tempo de ikke håndterte. Men så er det viktig i fotball å ha sluttprodukt, og det hadde vi litt for lite av i dag, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV3+.

Tidlig i omgangen ble Morten Konradsen spilt til dødlinja av Brice Wembangomo og slo skrått ut, men keeper fikk en tå på ballen og hindret at noen fikk avsluttet inne i målgården.

Litt senere nikket Pemi et Berg-hjørnespark utenfor lengste stolpe, mens Grønbæk kom til skudd fra god posisjon rett utenfor 16-meterstreken, men uten å treffe mål.

Glimt kom fra 3.-plass bak Arsenal og PSV i sin europaligagruppe, mens Lech ble toer bak Villarreal i conferenceligaen. Returkampen om plass i åttedelsfinalen spilles i Poznan torsdag 23. februar.

– Om vi greier å gire om litt, ser jeg fortsatt sjanser i den kampen, sa Knutsen.

Ut over den tidlige kjempesjansen ble det med noen halvsjanser til Glimt i den første omgangen. Pemi prøvde seg på et volleyskudd fra god posisjon i det 20. minutt, men traff helt feil og sendte ballen høyt over.

Glimt fortsatte å styre spillet i den andre omgangen, men Lech Poznan viste tenner framover ved flere anledninger og slapp heller ikke hjemmelaget til de helt store sjansene.