Menu
Mathieu van der Poel tok VM-gullet i sykkelcross. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Van der Poel knakk erkerivalen i spurten – tok nytt VM-gull i sykkelcross

Nederlandske Mathieu van der Poel la erkerivalen Wout Van Aert bak seg på de siste hundre meterne og vant gigantduellen under VM i sykkelcross søndag.

Av NTB | 05.02.2023 16:35:30

Sport: Før rittet i nederlandske Hoogerheide handlet alt om sykkelcrossens to store frontfigurer, og duellen mellom hjemmehåpet van der Poel og belgiske Van Aert ble akkurat så intens og underholdende som ventet.

Inn på den siste runden hadde de lagt samtlige konkurrenter trygt bak seg. Dermed skulle gullduellen avgjøres med en spurt. Da rytterne fikk asfalt under syklene for siste gang angrep van der Poel.

Nederlenderen akselererte voldsomt og la raskt en litt overrumplet Van Aert noen meter bak seg. Den klarte aldri belgieren å tette. Dermed tok van der Poel sin femte VM-tittel i sykkelcross.

– Dette er vanskelig å beskrive. Det var måten alle på forhånd ønsket at løpet skulle utspille seg. Med en spurtduell mellom meg og Wout til slutt, smilte seierherren etter målgang.

– Denne triumfen er på topp tre av alle seirene jeg har tatt. Jeg kommer til å huske denne lenge, fortsatte stjernesyklisten.

– Alle kjenner historien. Vi har pushet hverandre i ti år. Vi løfter hverandre og sporten til et høyere nivå. Jeg har aldri sett noe sånt som dette i sykkelcross. Etter karrieren kan vi være stolte over alle duellene vi har utkjempet. Det er en utrolig historie vi er med på å skrive, sa van der Poel.

Nederlenderen kom til VM med en sykkelcross-sesong bak seg der ikke riktig alt har gått på skinner. En tilbakevendende vond rygg skaper til stadighet trøbbel for van der Poel.

– Jeg har jobbet virkelig hardt for denne. Jeg har hatt problemer med ryggen min igjen. Det er utrolig vanskelig å sette ord på hvordan dette føles, sa nederlenderen om VM-tittelen.

– I ettertid hadde jeg kanskje hatt en bedre sjanse hvis jeg startet spurten med en gang. Kudos til Mathieu for å få til en så god spurt, sa belgieren.

En annen stor internasjonal sykkelstjerne, britiske Tom Pidcock, har utkjempet mange slag med Van Aert og van der Poel i sykkelcross. Han var imidlertid ikke på startstreken i Nederland. Pidcock var regjerende verdensmester.

VM-traseen i Hoogerheide var for øvrig designet av verdensmester van der Poels far.

Mathieu van der Poel vant VM tre ganger på rad fra 2019 til 2021. Før det hadde Wout van Aert tatt tre strake titler.

Han ga samtidig honnør til erkerival Van Aert.

Wout Van Aert studerte etter målgang på om han kunne grepet an avslutningen på en annen måte.

(©NTB)

Flere nyheter: