Menu
Wout Van Aert var misfornøyd med Jasper Philipsen etter torsdagens Tour de France-etappe. Foto: Jerome Delay / AP / NTB

Van Aert ut mot belgisk spurtstjerne: – En dårlig vane

Visma-profil Wout Van Aert var alt annet enn fornøyd med landsmann Jasper Philipsen etter avslutningen på den 6. etappen av Tour de France.

Av NTB | 05.07.2024 07:03:15

Sport: Van Aert ble hindret av Philipsen da etappen skulle avgjøres, og sistnevnte ble deplassert etter å ha tråkket i mål som nummer to. Etter målgang var Visma-stjernen svært misfornøyd.

– Nok en gang ble jeg hindret av Jasper Philipsen i en spurt. Alle så det. Det er en dårlig vane fra hans side, sa Van Aert ifølge nettstedet Cyclingnews.

Også under fjorårets ritt reagerte Van Aert da Philipsen presset ham ut mot reklameskiltene i spurten på den 3. etappen. Da fikk imidlertid Philipsen beholde seieren.

Van Aert mener landsmannens manøver torsdag var uforståelig.

– Det var ikke nødvendigvis veldig farlig ettersom jeg rakk å bremse i tide. Jeg var på hans nivå i spurten, og jeg skjønner ikke hvorfor han svinger mot sperringene. Det er ikke en profesjonell måte å «stenge døra» på. Han må ha fått med seg at jeg kom opp på siden. Han gjorde det i fjor, og nå gjorde han det igjen, sa en misfornøyd Van Aert.

Visma-syklisten hevder at sykkelsporten står overfor et større problem om det ikke tas grep.

– I dag så du mange vanvittige stunt på de siste kilometerne. Man risikerer at folk tror at alt er greit om man ikke reagerer, og det kan igjen bli et større problem.

Nederlandske Dylan Groenewegen vant etappen.

(©NTB)