Menu
Kristine Stavås Skistad ble diskvalifisert i Sverige. Foto: Terje Pedersen / NTB

Valnes og Svendsen med sprintseirer i Falun

Erik Valnes og Anna Svendsen tok hver sin seier på den klassiske sprinten i Skandinavisk Cup i Falun lørdag.

Av NTB | 14.01.2023 18:09:58

Sport: Det skjedde i et renn med mange sterke navn til start, ettersom det ikke arrangeres verdenscup denne helgen.

Valnes hadde god kontroll, var best gjennom hele dagen og vant finalen foran Jan Thomas Jenssen og Harald Østberg Amundsen.

Rennet i Falun bar preg av meget tunge forhold og ble til tider smått parodisk. Flere løpere opplevde fall eller stavbrekk, og noen ganger mistet utøvere nesten all fart i svingene.

Mattis Stenshagen var blant dem som fikk føle forholdene på kroppen. Han falt to meter før målstreken i kvartfinalen og endte nest sist i sitt heat.

Lars Agnar Hjelmeset brakk staven i sin kvartfinale og måtte få ny stav to ganger. Dermed ble det for vrient å ta seg videre.

I kvinnefinalen ble det dramatikk da Kristine Stavås Skistad, som gikk først over mål, ble fratatt seieren. Hun ble diskvalifisert for et ureglementært sporbytte på oppløpet.

Dermed gikk seieren til Svendsen foran Ebba Andersson og Hedda Bakkemo i en finale der forholdene bidro til at det skilte mye tid mellom løperne.

2.-plassen til Andersson må sies å være av det overraskende slaget. Hun er mer kjent for sine prestasjoner i distanserenn og har nylig vært koronasyk. Men lørdag sendte hun et varsku til konkurrentene med bestetid i prologen, og hun vant også sin semifinale.

(©NTB)