Menu
Kristine Stavås Skistad vant i Sverige. Foto: Terje Pedersen / NTB

Valnes og Skistad med sprintseirer i Falun

Kristine Stavås Skistad viste seg fram med seier i tøft selskap på den klassiske sprinten i Skandinavisk Cup i Falun lørdag. Erik Valnes vant for menn.

Av NTB | 14.01.2023 18:00:28

Sport: Konnerud-løperen Skistad vant finalen foran Anna Svendsen og – noe overraskende – Ebba Andersson.

Andersson er mer kjent for sine prestasjoner i distanserenn og har nylig vært koronasyk. Men lørdag sendte hun et varsku til konkurrentene med bestetid i prologen, og hun vant også sin semifinale.

Rennet i Falun bar preg av meget tunge forhold og ble til tider smått parodisk. Flere løpere opplevde fall eller stavbrekk, og noen ganger mistet utøvere nesten all fart i svingene.

Skistad og Svendsen var i en klasse for seg i finalen, der det skilte mye mellom løperne bak. Andersson ble slått med over fire sekunder, mens firer Hedda Bakkemo var 7,8 sekunder bak vinneren.

I herreklassen ble det kontrollert seier til Valnes, som var best gjennom hele dagen. Han vant foran Jan Thomas Jenssen og Harald Østberg Amundsen.

Mattis Stenshagen var blant dem som fikk føle forholdene på kroppen. Han falt to meter før målstreken i kvartfinalen og endte nest sist i sitt heat.

Lars Agnar Hjelmeset brakk staven i sin kvartfinale og måtte få ny stav to ganger. Dermed ble det for vrient å ta seg videre.

(©NTB)

Flere nyheter: