Menu
Hundrevis av tilhengere av påtroppende president Bernardo Arévalo deltok i en demonstrasjon mot at hans parti er suspendert. Foto: Moises Castillo / AP / NTB

Valgkommisjonen i Guatemala stanser suspendering av partiet til valgvinneren

Guatemalas valgkommisjon har midlertidig opphevet suspenderingen av påtroppende president Bernardo Arévalos parti Semilla.

Av NTB | 03.09.2023 18:04:59

Politikk: Arévalo, som baserte sin valgkamp på kamp mot korrupsjon, vant en overveldende seier i andre omgang av valget 20. august.

Men like før medlemmer av valgkommisjonen erklærte ham som valgvinner, besluttet en dommer å suspendere Semilla på grunn av påståtte uregelmessigheter ved innsamlingen av underskrifter som lå til grunn for registrering av partiet.

Beslutningen utløste kraftige internasjonale reaksjoner, blant annet fra Organisasjonen av amerikanske stater (OAS). Arévalo sa selv at han ville anke det han kalte en ulovlig suspensjon.

Hundrevis av Arévalos tilhengere tok lørdag del i en demonstrasjon i Guatemala by etter at Arévalo oppfordret til motstand mot det han kalte forsøk på å velte regjeringen hans før den har rukket å tiltre.

(©NTB)

Flere nyheter: