Menu
Valgkomitéleder Terje Roel la nylig fram innstillingen til nytt idrettsstyre. Der ble idrettspresident Berit Kjøll vraket blant flertallet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Valgkomitéleder avfeier Kjøll-påstand: – Ikke sant

Idrettspresident Berit Kjøll har hevdet at motkandidat Zaineb Al-Samarai prøvde å påvirke valgkomiteen før innstillingen til tinget. Det avviser komitélederen.

Av NTB | 08.05.2023 11:14:11

Sport: Terje Roel reagerer på Kjølls påstand og liker dårlig å bli dratt inn i valgkampen.

– Jeg synes det er veldig ubehagelig å bli en del av dette. Vi har gjort en grundig jobb, sier Roel til TV 2.

NRK var først ute med å omtale saken. Før helgen slo Roel fast at presidentkandidatene ikke hadde «drevet noen form for valgkamp overfor valgkomiteen».

Nylig la Roel fram innstillingen til nytt styre i Norges idrettsforbund. Flertallet foretrakk Al-Samarai som ny president, mens tre av ti medlemmer ville ha med Kjøll videre.

– Da valgkomiteen kom med sin innstilling, så hadde det pågått ganske mye arbeid inn mot valgkomiteen fra deg, Zaineb, og dine støttespillere. Og da hadde jeg ikke gjort noen jobb på det.

Roel står fast på at ingen av presidentkandidatene kontaktet valgkomiteen direkte i et forsøk på å påvirke innstillingen.

– Dette er ikke sant, sier han om Kjølls utspill.

– Jeg har heller ikke opplevd at noen som har representert Zaineb Al-Samarai på noen måte har tatt kontakt med oss, fortsetter han.

– Jeg refererer til de debattene jeg deltatt i og har ingen ytterligere kommentarer. Mitt fokus framover mot idrettstinget vil være på de saker vi har gjennomført, og ikke minst på de sakene vi ønsker å prioritere framover i kommende tingperiode, skriver Kjøll i en epost.

Idrettstinget er lagt til Bergen og varer i dagene 2. til 4. juni.

Det var i Dagsnytt 18 i forrige uke at Kjøll kom med denne uttalelsen om sin motkandidat:

Kjøll har gitt TV 2 dette som svar på spørsmål om hvilket grunnlag hun hadde for å si det hun gjorde:

(©NTB)