Thea Bjelde satte inn 2-1-målet for Vålerenga. Foto: Terje Pedersen / NTB

Vålerenga vant toppkampen mot Rosenborg: – Ikke har vært så glad i hele midt liv

Vålerenga øker forspranget i tittelkampen i Toppserien etter 3-1-seieren over Rosenborg lørdag. Det er ni poeng mellom serieleder VIF og tabelltoer RBK.

Av NTB | 27.05.2023 18:58:49

Sport: Osloklubben har spilt tolv kamper, mens Trondheim-laget kun har spilt elleve kamper så langt denne sesongen.

I lørdagens batalje i hovedstaden sendte formspiller Olaug Tvedten hjemmelaget i føringen etter 26 minutter. Deretter doblet Thea Bjelde ledelsen åtte minutter etter hvilen.

Emilie Nautnes reduserte for RBK med rett i underkant av tjue minutter igjen av kampen. VIF-spiller Janni Thomsen satte spikeren i kista ti minutter på overtid.

– Jeg var så nervøs det siste kvarteret. Jeg synes Rosenborg presset så hardt, sa Thomsen.

– Jeg tror jeg ikke har vært så glad i hele midt liv. Det var så stress de siste minuttene. Vi lå og ble kjørt så til de grader de siste 20-25 minuttene, men sto så forbanna bra imot, la Tvedten til.

Vålerenga tok sin fjerde strake seier, og påførte RBK sesongens andre tap i Toppserien.

Neste runde møter Vålerenga byrival Lyn, mens Rosenborg spiller storkamp mot Brann.

Etter drøyt ti minutter mot Røa åpnet australske Crummer målkontoen i Brann.

Få minutter senere kriget Ragne Svastuen inn utligningen for Røa. Brochmann svarte umiddelbart med et hodestøt som sendte hjemmelaget tilbake i føringen.

Crummer økte deretter til 3-1 senere i omgangen. Etter hvilen noterte Brochmann seg for sin andre scoring for dagen. Røa-spiss Julie Klæboe reduserte ledelsen, før Marte Bratberg Lund fastsatte resultatet til 5-2 på overtid.

Brann fortsetter likevel på 4.-plass med sine 17 poeng.

Stabæk-spiller Meryll Abrahamsen scoret også mot gamleklubben da hun lobbet inn 1-0 mot Arna-Bjørnar. De sistnevnte slo likevel tilbake og vant 4-2.

John Arne Riises Avaldsnes måtte se alle tre poengene ryke tre minutter på overtid mot Åsane. Mathilde Sangolt ble matchvinner.

Vålerenga får besøk av Rosenborg til hovedkampen denne runden. Kampstart var 16:45.

LSK ligger tre poeng foran de rødkledde etter seieren mot Lyn lørdag. Indreløper Emma Stølen Godø sikret 2-0-seier etter to nettkjenninger mot gamleklubben.