Brann spilte 1-1 mot Vålerenga i toppserien søndag. Foto: Alf Simensen / NTB

Vålerenga til tabelltopp etter sterk opphenting

Brann tok ledelsen både en og to ganger, men Vålerenga snudde til slutt kampen og tok en sterk 3-2-seier på bortebane i Toppserien søndag.

Av NTB | 23.04.2023 17:04:18

Sport: Allerede etter fem minutter fant Alyssa Walker veien til nettmaskene da hun ordnet 1-0 for Brann. Målet kom etter et godt frispark fra Andrine Hegerberg.

Bare fem minutter senere tok Olaug Tvedten imot ballen ved kanten av 16-meteren og klinket til på hel volley. Avslutningen var ikke klokkeren, men ballen snek seg forbi Aurora Mikalsen nede ved stolperota til 1-1.

Det så lenge ut til å gå mot poengdeling, men ti minutter før slutt tok hjemmelaget ledelsen da Jalen Tompkins rotet ballen inn i eget mål. Hegerberg la inn en corner rett mot keeperen, som istedenfor å bokse ballen sendte den via stolpen og inn i eget nett.

Brann så ut til å ta med seg alle tre poengene fra oppgjøret, men Vålerenga svarte like etter da Thea Bjelde ordnet lik stilling i kampen igjen. Fem minutter senere fullførte Tvedten opphentingen da hun scoret sitt andre mål.

Scoringen fasatte sluttresultatet og sendte Vålerenga til tabelltopp. Brann er fem poeng bak på en fjerdeplass.