Mees Rijks jubler etter 3-1-scoringen som punkterte kampen mot Aalesund. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Vålerenga slo VAR-tilhenger Rekdals Aalesund 4-1 – to seirer fra opprykk

Vålerenga innledet kampen forrykende og slo Kjetil Rekdals Aalesund-lag 4-1 med to scoringer av Mees Rijks. Nå er laget bare seks poeng fra opprykk.

Av NTB | 24.09.2024 21:01:19

Sport: Henrik Bjørdal (straffe) og Rijks ga Vålerenga to måls ledelse før det var spilt 17 minutter. Aalesund hang ikke med innledningsvis, men spilte seg inn i kampen og ble snytt for scoring da Magnus Sjøeng rett før pause reddet Thomas Grøgaards nikk innenfor streken.

– Vi må ha VAR! Det var et latterlig straffespark, og så ble vi fratatt en scoring da ballen var inne. Det var to mål feil i denne omgangen, sa Rekdal til TV 2 i pausen.

David Johansson skapte ny spenning med redusering i det 62. minutt etter en fryktelig feilpasning fra Christian Borchgrevink rett til Claudio Braga.

Gjestene presset for utligning og var veldig nær da Sander Kilen midtveis i 2. omgang skjøt utenfor fra kort hold etter forarbeid av Braga, men så hevet Vålerenga seg, og Rijks punkterte kampen i det 76. minutt med sitt 11. seriemål for sesongen.

På overtid satte innbytter Peter Strand punktum med en suser fra 25 meter.

Vålerenga er nå ubeseiret i 16 seriekamper siden forrige tap 16. mai, hvorav 14 er vunnet. Det er 16 poeng ned til tredjeplasserte Moss, som har sju kamper igjen. Det betyr at Vålerenga vil være sikret opprykk med seks poeng på sine seks siste kamper.

Aalesund ligger fortsatt utsatt til i bunnsjiktet, men viste at laget har kvalitet nok til å berge seg.

Dommeren pekte på straffemerket, og Bjørdal trillet ballen i hjørnet.

I det 17. minutt doblet Rijks selv ledelsen etter fint spill. Bjørdal utfordret ved høyre hjørne av 16-meteren og spilte Borchgrevink til dødlinja. Han spilte skrått ut og fant Riisnæs, som ganske alene kunne dempe ballen og skyte. Andreas Gülstorff gjorde en god redning, men Rijks satte inn returen via tverrliggeren.

Sekunder senere nikket Rijks fra kort hold på innlegg fra Jones El-Abdellaoui, men Gülstorff reddet glimrende.

I det 43. minutt nikket Grøgaard hardt på innlegg fra Kristoffer Nessø. Sjøeng slo ballen ut, men TV-bildene viste at den var over streken. I 1. divisjon er det ikke VAR, dermed forble det 2-0.

– Den er klink, er den ikke? Vi snublet ut fra start, men du ser det er små marginer, sa Grøgaard til TV 2 i pausen.

Braga var veldig nær redusering tidlig i 2. omgang, med et skudd som snek seg rett utenfor stolpen. Så kom AaFK-målet, og Vålerenga hang i tauene en stund.

Så fikk Rijks sjansene han trengte. Han misset først alene med Gülstorff, men Vålerenga bet seg fast, og nederlenderen skjøt Simen Juklerøds pasning i mål.

Vålerenga gikk rett i strupen på Aalesund og skapte sjanser helt fra start. Rijks hadde allerede hatt en stor mulighet da han i det 12. minutt ble felt av Mads Nielsen etter at han og Magnus Riisnæs spilte flere fikse pasninger til hverandre.

Etter 20 minutter med Vålerenga-dominans spilte Aalesund seg inn i kampen, og Sjøeng måtte gjøre en god dobbeltredning i det 25. minutt. Først leverte han en beinparade på skudd fra Grøgaard, så tok han også returen fra Braga.