Vålerenga slo Minsk onsdag.Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Vålerenga slo Minsk 3-1 i mesterligakvalifiseringen

Vålerenga-kvinnene fikk en flott start på 1. runde av mesterligakvalifiseringen i fotball. Oslo-laget slo Minsk 3-1 og møter Celtic i neste kamp.

Av NTB | 06.09.2023 22:04:40

Sport: Vinneren i kampen mot Celtic lørdag tar seg videre til 2. kvalifiseringsrunde. Vålerengas pulje spiller sine kamper i Oslo, og dermed har de fordel av hjemmebane. Celtic slo Brøndby 1-0 tidligere onsdag.

Mimmi Löfwenius sendte Vålerenga i ledelsen mot Minsk etter ni minutter, men fem minutter før pause utlignet Marina Kiskonen fra straffemerket. Like etterpå sørget Karina Sævik for at VIF gikk i garderoben med ledelse.

Mot slutten fastsatte Ylinn Tennebø resultatet.

Brann slo Lokomotiv Stara Zagora 5-0 og møter Anderlecht i neste kamp. Branns pulje spiller sine kamper i Katowice i Polen.

Fire minutter før hvilen mistet Elise Thorsnes ballen, og i et forsøk på å ta den tilbake felte hun Natalya Mashina i 16-meteren.

Dermed pekte dommeren på straffemerket og Koskinen utlignet.

Etter en relativt sjansefattig første del av 2. omgang, kom spikeren i kista etter 83 minutter. Löfwenius satte fart langs kanten og kom seg inn i feltet. Der fikk hun god tid til å sikte og fant Tennebø foran mål.

Kantspilleren gjorde ingen feil. Vålerenga hadde til slutt god kontroll på avansementet.

Etter ni minutter lå ballen i mål for Vålerenga, og det etter at Minsk-keeper Alena Beljajeva hadde levert flere heroiske redninger. Hun stoppet først Olaug Tvedten og Karina Sævik, men til slutt fikk Löfwenius en enkel jobb med å sette ballen i åpent mål.

Bare tre minutter senere sendte Sævik VIF tilbake i ledelsen. Selma Pettersen slo et flott innlegg foran mål der Sævik bredsidet ballen i nettet fra kloss hold.