Olaug Tvedten (t.h.) scoret 1-0-målet mot Lyn. Foto: Terje Pedersen / NTB

Vålerenga sikret femte strake seier – vant 2-0 over Lyn foran 4719 på Ullevaal stadion

Vålerenga fortsatte storformen da de møtte Lyn til et vaskeekte byderby på Ullevaal stadion. Blåtrøyene dominerte kampen og vant 2-0 i Toppserien.

Av NTB | 03.06.2023 15:49:00

Sport: Dermed forblir Vålerenga på toppen av tabellen med en luke på ni poeng ned til Rosenborg på 2.-plass.

Østkantlaget fikk en drømmestart på kampen da Olaug Tveten banket gjestene i ledelsen etter bare seks minutter med et skudd i lengste hjørnet.

Målet var Tvetens sjuende denne sesongen. Bare Lyns Anna Nerland Aahjem (ni mål) og lagvenninne Karina Sævik (ti) har scoret flere denne sesongen.

Vålerenga fortsatte å presse på, men måtte likevel vente helt til det 57. spilleminutt før Stine Ballisager Pedersen headet inn deres andre mål på en corner. Det var 4719 som tok turen til Ullevaal stadion lørdag ettermiddag.

Blåtrøyene forlenger dermed seiersrekken sin til fem. I deres fire siste seriekamper har de slått Røa 2-1, Lyn 4-0, Stabæk 2-0 og Rosenborg 3-1.

Vålerenga vant serien sist i 2020-sesongen. De to foregående årene har Brann gått til topps og løftet pokalen.

Lyn klatrer også opp på 7.-plass og har tre poeng ned til Arna-Bjørnar og Avaldsnes på de to nederste plassene.

Lillestrøm sikret imidlertid tre viktige poeng da de tok turen til Åsane utenfor Bergen. Emilie Marie Woldvik sendte gjestene i ledelsen allerede etter to minutter, før Tilde Andersson (to mål) sikret 3-0-seier.

Gultrøyene beholder dermed 3.-plassen på tabellen og har bare to poeng opp til Rosenborg på 2.-plass. De har også en luke på sju poeng ned til Brann på plassen bak.

Tidligere lørdag holdt Brann lenge unna for Rosenborgs angrepsfotball, men slapp til slutt opp og tapte 0-2 i Trondheim.

Målet ble også en skikkelig katalysator for Rosenborg-jentene som scoret sitt andre mål bare to minutter senere. Joramo spilte gjennom Synne Skinnes Hansen, som banket inn 2-0-målet.

Lagene møttes sist så sent som 14. mai i Bergen. Da var gjestene fullstendig overlegne og vant kampen 4-1. På deres ti foregående oppgjør har lagene vunnet fire kamper hver, mens to oppgjør har endt med uavgjort.

Brann kommer fra en knalltøff periode, hvor de kun vant én av sju seriekamper, hvor fire av dem var tap. Bergenserne fant imidlertid litt tilbake til storformen og vant sine to siste kamper mot Åsane (2-0) og Røa (5-2).

Fredag ble det også klart at Rosenborg mister Skinnes Hansen til Bundesliga. Hun bytter ut toppserielaget med Bayer Leverkusen til sommeren.

For både Arna-Bjørnar og Avaldsnes fikk det tøft da de gjestet henholdsvis østlandsklubbene Røa (4-1) og Stabæk (1-0).

Etter 63 målløse minutter måtte til slutt Brann-forsvaret gi tapt da Emilie Joramo banket til på returen fra en corner. Skuddet var knallhardt og fikk en retningsforandring som satte Brann-keeper Aurora Mikalsen fullstendig ut av spill.