Vålerenga fikk det tøft mot Sandefjord i Eliteserien lørdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Vålerenga på nedrykksplass etter ny hjemmefadese: – Blytungt

Vålerenga så ut til å ha reddet uavgjort, men en overtidsscoring ga 2-3 hjemme mot Sandefjord i Eliteserien lørdag. Null poeng er fasiten etter trenerskiftet.

Av NTB | 29.07.2023 18:03:23

Sport: Lørdag var det 110 år siden Vålerenga Fotball ble stiftet. Nok et tap satte derimot en demper på feiringen.

Seedy Jatta scoret først, før Filip Ottosson og Danilo Al-Saed sørget for Sandefjord-ledelse. Ett minutt før full tid brassesparket Petter Strand inn utligningen, men bare for å se Franklin Nyenetue fikse Sandefjord-seier langt ut i overtiden.

– Det er blytungt. Det finnes ikke noe verre enn å tape en jevn kamp på hjemmebane. Vi er inne i en god periode når vi går opp til 2-2 og trykker på. Vi har egentlig momentum i kampen, og så slipper vi til den siste der. Det føles veldig unødvendig, sa Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2 etter nedturen.

Sandefjord var ett av to lag bak Vålerenga på tabellen før runden. Etter lørdagens kamp er det kun Aalesund som har dårligere uttelling etter halvspilt sesong. Dermed er risikoen for nedrykk helt reell etter 15 spilte kamper.

– Vi har tatt det her på alvor. Jeg syns vi ser glød i gutta i dag i store deler av kampen, mente Bakke.

– Vi kommer hit annenhver helg og prøver å vinne fotballkamper, og så skuffer vi gjengen oppe på tribunen og oss selv. Vi slipper inn mål ut av ingenting, sa Henrik Bjørdal.

Sandefjord klatrer på sin side på tabellen. Lørdag tok laget sin første trepoenger på seks kamper.

– Det smaker veldig godt. Når det kommer på den måten der, er det følelsesmessig enda sterkere enn å bare vinne, sa Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard.

– Jeg så den ikke komme, den kom brått på. Men dette er ikke bra nok, verken personlig eller lagmessig. Det er frustrerende, det er på hjemmebane og jeg forventer at vi spiller og dominerer, sa Ofkir til TV 2 i pausen.

Seks minutter etter hvilen brøt det ut full jubel blant hjemmepublikumet da Jatta sendte blåtrøyene i føringen. Simen Juklerød leverte en strålende ball inn i feltet, og fra kloss hold satte talentet inn sitt femte mål for sesongen.

I det 71. minutt fullbyrdet Al-Saed snuoperasjonen da han banket bortelaget opp i ledelsen. Fra 20 meter sendte han ballen hardt ned i venstre hjørne forbi Magnus Sjøeng i Vålerenga-buret.

Vålerenga gikk mot nok et tap, men ett minutt før full tid så det ut til at Strand hadde reddet Bakkes første poeng som trener i klubben. Midtbanespilleren brassesparket inn utligningen på vakkert vis i etterdønningene av en corner.

Men likevel endte det med nok et Vålerenga-tap. Tre minutter på overtid headet Nyenetue inn 3-2-målet som sørger for full krise i hovedstadsklubben.

Vålerenga er i tillegg ligaens svakeste hjemmelag. På åtte kamper er det kun blitt én trepoenger på eget gress. Bakke har ikke greid å snu trenden og sliter med å få fart på VIF-laget etter sjokkovergangen fra Lillestrøm. I hans første kamp ble det 0-4 for Molde, mens det endte med 1-2-tap for Odd i forrige runde.

Vålerenga spilte seg til sjanser i åpningen. Etter ti minutters spill fikk Filip Thorvaldsen flere muligheter på rappen til å sette 1-0, men scoringen uteble. Mohamed Ofkir var ikke stort lenger unna da han headet utenfor på en corner.

Hjemmesupporterne fikk juble i drøye ti minutter før Ottosson ordnet 1-1 på frispark. Midtbanespilleren fikk kjempetreff fra 20 meter og sendte ballen i krysset.