Menu
Elise Thorsnes sikret 3-2-seier for Vålerenga. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vålerenga klar for fjerde cupfinale på fem år: – Fryktelig deilig

Vålerenga måtte slå tilbake flere ganger for å bli Rosenborgs motstander i årets NM-finale. Etter ekstraomganger ble byrival Lyn senket 3-2.

Av NTB | 30.09.2023 19:32:31

Sport: Dermed har Oslo-klubben spilt seg til sin fjerde cupfinale på fem år. To av dem har endt i titteltriumf, og den siste kom da Sandviken (Brann i dag) ble slått 2-1 i 2021.

– Nå er det deilig. Jeg var delvis skyldig i et og et halvt mål, så en scoring gjorde seg. Det blir fryktelig deilig, jeg elsker å spille cupfinale, sa vikarierende midtstopper og matchvinner Elise Thorsnes til NRK.

Lyn spilte sin første semifinale i klubbens historie og lå lenge an til å ta det et steg videre. Det var nemlig 17 år gamle Kamilla Melgård som scoret kampens første mål og sikret Lyn en pauseledelse.

– Det var veldig, veldig deilig. Jeg hadde en sjanse der jeg kanskje skulle skutt i stedet, så det var deilig å få den i nettet, sa Melgård til NRK etter første omgang.

Etter hvilen spilte VIF seg inn i kampen igjen, og etter 65 minutter sto det likt igjen i hovedstaden. Karina Sævik sto bak utligningen.

Tolv minutter senere sendte Miriam Mjåseth Lyn opp i ledelsen igjen, men den holdt bare i to minutter før Felicia Rogic fikset 2-2 og påfølgende ekstraomganger.

Tre minutter inn i første ekstraomgang fullførte Thorsnes snuoperasjonen da hun banket Vålerenga opp i 3-2 etter litt klabb og babb på et frispark.

– Det er fantastisk. Vi har fulle tribuner med masse trøndere som heier på Rosenborg i dag. Det skal bli veldig gøy med en cupfinale, sa matchvinner Cesilie Andreassen til NRK.

Man må tilbake til 2014 sist gang trønderne tok seg hele veien til NM-finalen. Da glapp tittelen etter 1-3-tap for nettopp LSK.

– Vi har vært i noen semifinaler nå, så det skal bli gøy å få oppleve en cupfinale, sa Andreassen.

Kvinnenes cupfinale spilles 26. november på Ullevaal stadion. Brann er regjerende mestere etter at de slo Stabæk 3-1 i fjorårets finale.

Rosenborg er også cupfinalist for første gang siden klubben byttet navn fra Trondheims-Ørn. Det ble klart etter 2-1 hjemme mot LSK Kvinner.

Klubbens siste cuptriumf kom i 2002. Rosenborg er blitt norgesmester åtte ganger under navnet Trondheims-Ørn.

(©NTB)