Menu
Vålerengas Jørgen Karterud i aksjon på Jordal i den sjette semifinalen mot Storhamar. Han var ikke fornøyd med lagets innsats. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Vålerenga fikk stryk på egen is – Storhamar til NM-finale med 2-1-seier

Storhamar tok turen til Jordal Amfi og sørget for 4-2-seier sammenlagt i semifinaleserien i ishockey-NM mot Vålerenga. De gulkledde vant kampen 2-1.

Av NTB | 29.03.2023 21:34:06

Sport: De to lagene hadde slått hverandre hjemme før Storhamar brøt rekken i den sjette kampen. Nå venter Stavanger Oilers i NM-finalen for hamarsingene.

Det var for lite og for sent for Vålerenga. I overtall reduserte Vålerenga med seks sekunder igjen av kampen.

Eskild Bakke Olsen ga VIF en kalddusj før minuttet var spilt, og 21-åringen la på til 2-0 i midtperioden for et Vålerenga som slet med å skape noe på egen is.

– Vi skylder litt på sidemannen, for å være helt ærlig. Nå er det 20 minutter igjen, ellers så er det sommerferie, sa Jørgen Karterud til TV 2 før den siste perioden.

Det ble sommerferie for de kongeblå. Foran et fullsatt Jordal Amfi, hvor det til tider var et høyt lydnivå, sørget Storhamar for at det var de tilreisende som kunne juble.

I den tredje periode skapte Vålerenga mer trøbbel for seg selv da Joachim Lunde Hermansen stakk Samuel Solem med køllebladet og ble sendt av isen med et kvarter igjen. Det betød fem minutter med overtallsspill for hamarsingene.

Mathis Olimb fikk en kjempemulighet i undertall med elleve minutter igjen, men han avsluttet i stolpen.

Patrick Thoresen ble sendt i boksen med en tominutter de siste to minuttene, men Vålerenga fikk ikke hull på byllen før det var seks sekunder igjen. Det var for sent for Oslo-laget.

Finaleserien mellom Stavanger og Storhamar starter 3. april.

(©NTB)