Menu
Oleksander Usyk var forslått, plastret og sydd da han møtte mediene dagen etter at han ble første ubestridte tungvektsmester siden 1999. En klausul i kontrakten med Tyson Fury gjør at kan allerede om to uker kan fratas ett av de fire mesterbeltene. Foto: Francisco Seco, AP / NTB

Usyk hylles i hjemlandet – tiden som ubestridt mester kan bli kortvarig

Oleksander Usyk ble første ubestridte mester i tungvektsboksing på 25 år da han beseiret Tyson Fury lørdag. Æren kan bli kortvarig.

Av NTB | 19.05.2024 16:49:33

Kultur og underholdning: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj førte an i hyllesten av Usyk, som en kort tid var soldat i styrkene som kjempet for Ukraina etter den russiske invasjonen.

– Ukrainere slår hardt! Til slutt vil alle våre motstandere beseires, skrev presidenten på Telegram kort etter tittelkampen.

– Han viste verden at ukrainere kan beseire sterke motstandere under vanskelige omstendigheter, meldte Kievs borgermester Vitalij Klitsjko, som selv er tidligere verdensmester i tungvektsboksing.

Usyk ble utropt til vinner med dommerstemmene 2-1 etter 12 tøffe runder i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh. Etterpå ble ukraineren støttet i garderoben og sendt rett til sykehus med mistanke om kjevebrudd.

Den diagnosen er ikke bekreftet, men han har lagt ut et bilde av seg selv med forslått ansikt, plastret og sydd.

Årsaken er en klausul i kontrakten med Fury om en omkamp i høst. IBF har nemlig sin liste med utfordrere og krever at den følges. Forbundet har tidligere fradømt Tyson tittelen fordi han hadde en avtale om omkamp mot Vladimir Klitsjko.

Lennox Lewis mistet i sin tid WBA-beltet og senere IBF-beltet fordi han ikke ville møte forbundenes førsteutfordrere.

– IBF vil ta fra ham tittelen, og den vil gå til vinneren av kampen mellom Filip Hrgovic og Daniel Dubois 1. juni.

Ubeseirede Hrgovic fra Kroatia er IBFs førsteutfordrer. Kampen mot briten Dubois har vært avtalt en stund, og nå kan det bli en tittelkamp.

Det er første gang siden Lennox Lewis slo Evander Holyfield i 1999 at en bokser har alle de fire tungvektsbeltene (WBC, WBO, WBA, IBF), men nå viser det seg at Usyk allerede om et par uker kan bli fratatt IBF-tittelen.

– Vinneren vil være ubestridt mester i mindre enn to uker, skrev den kjente boksejournalisten Dan Rafael på X.

(©NTB)