Menu
Senatets leder, demokraten Chuck Schumer, sier forsamlingen ikke vil behandle et separat forslag om støtte til Israel, men vil gå videre med et tverrpolitisk forslag om å hjelpe både Israel og Ukraina. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

USAs senat vil ikke dele opp støtten til Ukraina og Israel

Senatet vil ikke vil behandle et republikansk forslag om bistand kun til Israel, sier leder Chuck Schumer. Han vil ha en samlet pakke til Israel og Ukraina.

Av NTB | 02.11.2023 16:02:44

Politikk: Forslaget om en egen støttepakke for Israel er fremmet av Representantenes hus, der kammerets nyvalgte leder, republikaneren Mike Johnson, ønsker separat behandling av støttepakkene.

Schumer sier Senatet ikke vil behandle forslaget fra Representantenes hus, men heller vil gå videre med en tverrpolitisk nødpakke med bistand til begge landene.

Demokraten Schumer sier republikanernes forslag, som også innebar kutt til den amerikanske skatteetaten, har vesentlige mangler.

Representantenes hus – der republikanerne har flertallet – planlegger likevel å stemme over forslaget om 14,3 milliarder dollar i bistand til Israel. Forslaget fikk flertall i en prosessvotering torsdag formiddag, noe om baner vei for et mulig vedtak senere på dagen. Dermed kan det gå mot en konfrontasjon mellom de to kamrene i det som er den første store saken siden republikanske Mike Johnson tok over som leder for Representantenes hus forrige uke.

President Joe Biden har varslet veto dersom forslaget blir vedtatt i Huset. Han vil ha en mer omfattende pakke, som omfatter Israel, Ukraina og Taiwan og som inkluderer humanitær hjelp.

(©NTB)