USA feirer en scoring i landskampen mot New Zealand i Wellington onsdag. Foto: Mark Tantrum, Photosport via AP / NTB

USA knuste Norges VM-rival New Zealand

USAs kvinnelandslag i fotball vant onsdag 4-0 over New Zealand i en landskamp i Wellington. Den regjerende verdensmesteren scoret alle sine mål etter pause.

Av NTB | 18.01.2023 18:15:48

Sport: New Zealand er i Norges gruppe i VM-sluttspillet på hjemmebane i juli og august. Også USA skal spille sine gruppekamper i New Zealand, og laget har tatt turen for å teste arenaene.

Hjemmelaget holdt nullen til pause, men Mallory Swanson (tidligere Pugh) sendte USA i ledelsen i det 52. minutt. Alex Morgan økte den åtte minutter senere, og Swanson la på til 3-0 i det 63. minutt.

Innbytter Lynn Williams satte punktum for USA i det 74. minutt. Trinity Rodman, som kom inn ved pause, hadde assist på det første og siste målet.

Lørdag møtes lagene igjen på Eden Park i Auckland, der Norge møter New Zealand i fotball-VMs åpningskamp 20. juli. Norge skal møte også Filippinene der, mens kampen mot Sveits spilles i Hamilton.

USA spiller sine gruppekamper i VM i Auckland og Wellington.