Menu
Det amerikanske hangarskipet USS Dwight D. Eisenhower, også kort og godt kjent som Ike, på oppdrag i Rødehavet onsdag 12. juni. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

USA avviser påstand om angrep mot hangarskip

Amerikanske kilder avviser påstander fra houthi-bevegelsen i Jemen om et angrep mot det amerikanske hangarskipet USS Dwight D. Eisenhower.

Av NTB | 22.06.2024 21:13:05

Politikk: To amerikanske kilder som ikke vil stå fram med navn, sier til Reuters at opplysningen ikke stemmer.

Houthi-bevegelsen la lørdag ut en melding der de skrev at operasjonen mot Eisenhower «oppnådde sine mål» uten å oppgi flere detaljer. I houthienes uttalelse sies det ikke noe om når angrepet skal ha skjedd. De hevder også å ha truffet fartøyet Transworld Navigator i Arabiahavet.

Hangarskipet har hatt en sentral rolle i USAs innsats for å demme opp for houthienes angrep mot skipstrafikken i området utenfor Jemen.

Marinefartøyet har nylig fått ordre om å trekke seg ut av området, melder AP. Det har vært på tokt i snart ni måneder og har fått oppdraget forlenget to ganger. Etter planen skal Ike – som er kallenavnet til skipet og presidenten det er oppkalt etter – avløses av hangarskipet USS Theodore Roosevelt neste uke.

Houthiene, som regnes som nært knyttet til Iran, startet sine første drone- og rakettangrep i det tett trafikkerte farvannet i november. De sier at angrepene skjer som et svar på Israels krigføring på Gazastripen.

I løpet av mer enn 70 angrep har houthiene senket to fartøyer, kapret et annet og drept minst tre sjøfolk.

(©NTB)

Flere nyheter: