Menu
En palestinsk gutt går i ruinene av hjemmet til den palestinske lederen Ali Ghali i Khan Younis sør på Gazastripen torsdag. Ghali skal ha ledet rakettvåpenet til den palestinske gruppen Islamsk hellig krig, og ble torsdag drept i et israelsk rakettangrep. Foto: Fatima Shbair / AP / NTB

Uroen rundt Gaza fortsetter tross håp om våpenhvile

Israelske luftangrep mot Gazastripen fortsetter fredag for tredje dag på rad. Men håpet om en våpenhvile har ennå ikke svinnet hen.

Av NTB | 12.05.2023 11:44:16

Kriminalitet og rettsvesen: Hittil har minst 30 palestinere blitt drept i rakettangrepene, som har pågått siden onsdag. Israel hevder de angriper palestinske militante mål på Gazastripen.

Fredag er det meldt om eksplosjoner nær den sørlige byen Rafah i Gaza. I tillegg har flyalarmen gått i byen Beit Shemesh i Israel og områder utenfor Jerusalem.

Den palestinske gruppen Islamsk hellig krig har svart på angrepene med å skyte langdistanseraketter mot Israel, noe som torsdag tok livet av en israelsk mann i Rehovot sør for Tel Aviv.

Likevel var situasjonen på Gazastripen fredag formiddag relativt rolig tross de sporadiske israelske angrepene. Islamsk hellig krig skjøt ingen raketter mot Israel gjennom natten, noe som vekket håp om at Egypt, Qatar og FN vil være i stand til å forhandle fram en våpenhvile de nærmeste dagene.

(©NTB)

Flere nyheter: