Menu
Uno-X-sjef Jens Haugland kunne juble for at lagets kommende rytter Henrik Pedersen ble europamester i U23-klassen fredag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Uno-X-signering ble europamester – norsk nedtur i Nederland

Det danske supertalentet Henrik Pedersen (18) signerte nylig en fireårskontrakt med Uno-X. Fredag tok han EM-gull på landeveien i Nederland.

Av NTB | 22.09.2023 13:22:38

Sport: Pedersen kom alene til mål på U23-fellesstarten under mesterskapet i nederlandske Emmen. Sølvvinner Ivan Romeo ble slått med 25 sekunder.

Den danske europamesteren har de siste sesongene syklet for kontinentallaget ColoQuick. Foran neste sesong går veien videre til norske Uno-X.

Pedersen har signert en fireårskontrakt med laget som ledes av Jens Haugland. I 2024 og 2025 skal han i utgangspunktet sykle som en del av utviklingslaget til Uno-X, før han flyttes opp på profflaget fra 2026.

Pedersen har tidligere denne sesongen markert seg blant annet i ungdommens utgave av Giro d’Italia.

For de norske rytterne ble fredagens 136,5 kilometer EM-fellesstart i Emmen en stor nedtur. Per Strand Hagenes var på forhånd pekt på som en rytter med gode sjanser, men slik gikk det ikke.

Trym Brennsæter ble best av de norske på 50.-plass. Han ble slått av Pedersen med drøye minuttet. De øvrige nordmennene endte enda lenger ned på listene.

I kvinneklassen ble Mari Hole Myhr nummer 61 og Camilla Rånes Bye nummer 66. Ilse Pluimers fra Nederland ble verdensmester. Storbritannias Anna Shackley tøk sølv, og bronsen gikk Linda Zenetti fra Sveits.

(©NTB)