Menu
Jonas Abrahamsen gikk i brudd for tredje dag på rad. Foto: Daniel Cole / AP Photo / NTB.

Uno-X-ryttere gikk imot stallordre: – Det gjør de ikke igjen

Uno-X-rytterne Jonas Abrahamsen og Johannes Kulset gikk i et tomannsbrudd på den tredje etappen av Tour de France. Det likte Thor Hushovd dårlig.

Av NTB | 01.07.2024 12:43:22

Sport: – Det er bare tull. Det var unødvendig. Det er bare vas, sier Uno-X-lederen til TV 2.

Før etappen sa Hushovd at Abrahamsen ikke skulle gå i brudd, men heller prøve å hjelpe Alexander Kristoff i en eventuell spurtavslutning.

– Vi kan sitte inne i bussen og komme opp med hundre scenarioer. I en ideell verden går vår grønne mann (Abrahamsen) inn i de siste svingene med Søren Wærenskjold på hjul, og så drar Søren ut av den siste svingen med Alex på hjul. Da får det gå som det går, sier Hushovd.

Det tok imidlertid ikke en mil engang før de to Uno-X-rytterne klemte til og rykket fra resten av hovedfeltet. De fikk på et tidspunkt en ledelsen på halvannet minutt og showet for publikum, før de til slutt slapp seg tilbake i hovedfeltet.

– De satt vel og kjedet seg, og det gikk sakte, og så ville de finne på noe sprell. Det var kanskje ikke målet. Sånn skjer. Det gjør de ikke igjen, sier Hushovd til rettighetshaveren.

Uno-X har fått en drømmestart på treukersrittet ettersom Abrahamsen har vist knallform på de to første etappene og kjempet til seg både klatre- og poengtrøyen.

Med mandagens minibrudd har Abrahamsen sittet i utbrytergruppen på alle tre etappene av årets utgave.

Kulset er på sin side yngst av alle rytterne i Tour de France og debuterer i det beryktede treukersrittet denne sommeren.

(©NTB)