Menu
Jonas Abrahamsen var involvert i en stygg velt på trening mandag. Foto: Marit Hommedal / NTB

Uno-X-rytter i stygg velt: – Alt ser bra ut

Jonas Abrahamsen pådro seg en kraftig hjernerystelse etter en dramatisk velt under trening med Uno-X i Spania mandag.

Av NTB | 16.01.2023 19:05:50

Medisin og helse: Ifølge landevei.no trente laget på spurtopptrekk sammen med nysigneringen Alexander Kristoff da Abrahamsen gikk i bakken. Han var bevisstløs da lagkameratene kom fram til ham.

– De hadde høy hastighet og så skjærer plutselig sykkelen til Abrahamsen rett ut til siden av en eller annen grunn. Han faller i stor hastighet og slår seg kraftig, forteller sportslig leder Kurt Asle Arvesen til Landevei.

27-åringen hadde svelget tungen, og lagkameratene Søren Wærenskjold og Tord Gudmestad måtte bruke makt for å sikre frie luftveier.

– Det var ganske heftig. Tungen hadde sklidd bak i halsen og kjeven var låst. Vi måtte være to for å komme inn i munnen hans, forteller Wærenskjold til TV 2. Kanalen var til stede på mandagens trening.

Abrahamsen ble deretter sendt til sykehus, der det ble konstatert en kraftig hjernerystelse. Han slapp unna alvorlige skader.

– Jonas er OK. Han har tatt røntgen og fått skannet hodet. Alt ser bra ut, men de holder ham på sykehuset for observasjon, forteller lege Rory Nolan.

Uno-X skal senere i år delta i herrenes Tour de France som første norske lag noensinne.

(©NTB)

Flere nyheter: