Menu
Magnus Cort (til høyre i bildet) tar Julien Bernard i forsvar etter at han ble bøtelagt fredag. Foto: Jerome Delay / AP / NTB

Uno-X-profil tar Tour de France-syklist i forsvar etter bisarr bot: – For en vits

Julien Bernard er bøtelagt av Det internasjonale sykkelforbundet for å ha stoppet og kysset kona underveis på tempoen fredag. Det får Magnus Cort til å reagere.

Av NTB | 06.07.2024 09:03:32

Sport: Lidl-Trek-rytteren har selv lagt ut et skjermbilde av UCIs avgjørelse i egne mediekanaler. Der kommer det fram at han er nødt til å bla opp 200 sveitserfranc (2300 norske kroner).

Underveis på fredagens individuelle tempoetappe valgte franskmannen å stoppe opp og kysse kona som sto langs veien. Det falt ikke i god jord hos UCI, som har valgt å bøtelegge Bernard for «upassende atferd og for å ha skadet idrettens rykte».

– Jeg vil beklage til UCI for å ha skadet idrettens rykte, men jeg er villig til å betale 200 sveitserfranc hver eneste dag for å gjenoppleve det øyeblikket, skriver han sarkastisk på X.

Også Magnus Cort, som tidligere i årets Tour de France gjorde tilsvarende som Bernard, har reagert på UCIs avgjørelse.

– For en vits. Jeg regner med at jeg var heldig da de ikke fikk med seg at jeg gjorde det for noen dager siden, skriver Cort på X, ledsaget av en video der han kysset kjæresten.

Fredagens tempoetappe utspilte seg kun halvannen time unna Bernards hjem.

– Jeg så virkelig fram til denne dagen. Jeg visste at kona og familien min var i bakken. Jeg ønsket å nyte hvert eneste øyeblikk. Det var et drømmeøyeblikk for meg, sa Bernard ifølge nettstedet Cyclingnews.

(©NTB)

Flere nyheter: