Menu
Anthon Charmig bytter ut Uno-X med Astana fra og med neste sesong. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Uno-X mister rytter til Astana

Den danske Uno-X-rytteren Anthon Charmig (25) skifter til World Tour-laget Astana neste sesong. Han har signert en toårskontrakt.

Av NTB | 15.08.2023 09:24:52

Sport: Det opplyser Astana i en pressemelding.

– Det er et veldig spennende skritt for meg å gå til Astana fra neste år. Da laget viste sin interesse for meg veldig tidlig i sesongen, hadde vi noen samtaler, og ledelsen presenterte planen sin for meg og for laget som helhet. Det føltes som det er det rette stedet for meg å fortsette å utvikle meg, sier Charmig.

Charmig har syklet for Uno-X siden 2021 og var en del av Uno-X-laget som deltok i Tour de France tidligere i år.

– Anthon er en veldig interessant rytter, og jeg er nysgjerrig på hans potensielle fremgang. Han hadde en sterk start på sin profesjonelle karriere, og jeg håper at han i laget vårt vil fortsette å vokse på samme måte. Så langt har Anthon vist at han kan være veldig god i de små etapperittene, men han har også allerede erfaring fra Tour de France, så vi kan vurdere ham som en hjelper for lederne i Grand Tours, sier Astana-teamsjef Alexandr Vinokurov

(©NTB)