Marcel Sabitzer jubler etter å ha brukt hælen til å score sitt første mål for Manchester United i 3-1-seieren mot Fulham i FA-cupen. Foto: Jon Super / AP / NTB

United til semifinale i FA-cupen – snudde etter tre røde kort på få sekunder

Det lugget veldig for Manchester United i FA-cupens kvartfinale, men vendte til 3-1 etter at Fulham-leiren gikk berserk og pådro seg tre kjappe utvisninger.

Av NTB | 19.03.2023 19:34:18

Sport: Det lå lenge an til en skrell på Old Trafford. Fulham var fulle av energi og ledet 1-0 med under en halv omgang igjen. Alt snudde i det 70. minutt.

Willian stoppet da Jadon Sanchos skudd på mål med hånden. Etter en videosjekk ble det dømt straffe og rødt kort til Fulhams brasilianer. Utvist ble også bortelagets manager Marco Silva og målscorer Aleksandar Mitrovic for sine illsinte protester.

Sistnevnte dyttet borti dommer Chris Kavanagh og delte ut en skyllebøtte. Kamplederen reagerte raskt med å vise ham det røde kortet.

Bruno Fernandes sendte Fulham-keeper Bernd Leno feil vei og fikset 1-1. Med ni mann ville det bli tungt for gjestene fra London, og allerede i neste angrep utnyttet United fordelen.

– En massiv seier. Vi ønsket å ta oss tilbake til Wembley, og det klarte vi. På 0-1 var det hardt og tøft, men vi kom tilbake. Jeg er veldig, veldig glad nå, sa Sabitzer til ITV etterpå.

Før dramaet tok Fulham fortjent ledelsen fem minutter etter hvilen. En corner ble forlenget av Issa Diop mot bakre stolpe, og der bredsidet Mitrovic inn 0-1. Scoringen kom etter at Fulham i forveien hadde tvunget fram flere redninger fra David de Gea.

– Vi ble presset, ga bort dødballer og havnet under. Etterpå holdt De Gea oss inne i kampen, sa United-manager Erik ten Hag etter snuoperasjonen.

Manchester United møter Brighton til semifinale på Wembley 22. eller 23. april. Samme sted spilles finalen 3. juni. Det andre semifinaleoppgjøret er mellom Manchester City og Sheffield United.

Fortsatt konkurrerer United på alle fronter. Ligacuppokalen er allerede hanket inn, og laget kan vinne mer sølvtøy i både FA-cupen og europaligaen. I Premier League ser det ut til å bli en topp-fire-plass som gir mesterligaspill neste sesong.

Da slo Luke Shaw inn i boken, og innleide Marcel Sabitzer brukte hælen til å styre inn sitt første mål etter overgangen fra Bayern München. Seks minutter på overtid dunket Fernandes inn 3-1.

Nederlenderen hyllet eget lags karakterstyrke i en kamp som ble tøffere enn mange hadde trodd på forhånd.