Menu
Manchester United-spiller Antony. Foto: Michael Wyke / AP / NTB

United-spiller Antony får trene og spille kamper igjen etter voldsanklager

Manchester United har besluttet at brasilianeren Antony igjen er aktuell for å trene og spille kamper med klubben til tross for at han etterforskes for vold.

Av NTB | 29.09.2023 12:23:32

Sport: Det opplyser Premier League-klubben på egne nettsider fredag.

«Siden påstandene først ble fremsatt i juni, har Antony samarbeidet med politiet i både Brasil og Storbritannia, og han fortsetter å gjøre det», skriver United.

«Som Antonys arbeidsgiver har Manchester United bestemt at han vil gjenoppta treningen på Carrington, og være tilgjengelig for å spille kamper, mens politiets undersøkelser fortsetter. Dette vil skje i påvente av videre utvikling i saken», skriver klubben videre.

En tidligere kjæreste har anklaget Antony for vold.

Manchester United har gitt ham fri mens han håndterer påstandene som er rettet mot ham.

«Som klubb fordømmer vi voldshandlinger og overgrep. Vi anerkjenner viktigheten av å beskytte alle de involverte i denne situasjonen, og erkjenner virkningen disse påstandene har på ofre for overgrep», skriver United.

Antony benekter at han har utøvd vold mot kvinnene. Det sa han i en uttalelse 10. september.

Vingen har vært i politiavhør i Brasil, og nå skal han i avhør hos Manchester-politiet. Ifølge BBC har han sagt seg villig til å gi fra seg mobiltelefonen til politiet for bruk i etterforskningen.

United-spilleren har vært i Brasil siden han møtte til landslagssamling i begynnelsen av måneden. Han ble sendt hjem fra den samlingen med beskjed om at han ikke får være del av landslaget mens etterforskningen pågår.

Antonys tidligere kjæreste Gabriela Cavallin hevder at fotballstjernen var voldelig mot henne flere ganger og blant annet skallet henne ned på et hotell i Manchester, ifølge uttalelser til det brasilianske nettstedet UOL. To andre kvinner har også rettet voldsanklager mot United-spilleren.

(©NTB)