Menu
Manchester United og søsterklubben Nice får spille i samme Uefa-turnering til høsten. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

United og City får spille med «søsterklubber» i Europa – må følge strenge krav

Manchester United kan spille europaliga til høsten selv om klubben har eierkoblinger til Nice. Det samme gjelder Manchester City og Girona i Champions League.

Av NTB | 05.07.2024 17:33:10

Sport: Det europeiske fotballforbundet (Uefa) bekreftet avgjørelsen fredag. Allerede for en måned siden meldte The Times at det kom til å bli utfallet.

Årsaken til usikkerheten rundt lagenes europadeltakelse er reglene om at klubber med samme eiere i utgangspunktet ikke kan spille i samme Uefa-turnering.

Uefas kontrollorgan for klubbøkonomi velger likevel å gi United og franske Nice grønt lys for spill i europaligaen kommende sesong. Manchester City og spanske Girona får det samme i den gjeveste europacupen, men det skjer under strenge betingelser.

Ratcliffe og hans Ineos-konsern må midlertidig overføre aksjene sine i Nice til et uavhengig fond. Dette gjelder også City Groups eierskap i Girona. Aksjene blir tilbakeført 1. juli 2025. Det betyr at eierne ikke kan ta del i avgjørelser i de to klubbene det neste året.

Partene har også godtatt krav om at United og City ikke kan hente spillere eller ha noen form for samarbeid med søsterklubbene de neste tolv månedene.

Ratcliffe kjøpte tidligere i år 27,7 prosent av Manchester United og har fått full sportslig kontroll i klubben. Andelen er ventet å øke med tiden. Nice ble tatt over av Ineos i sin helhet i 2019.

(©NTB)

Flere nyheter: