Menu
Manchester Uniteds manager Erik ten Hag holdt pressekonferanse tirsdag. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

United-manageren kritiserte Leeds-sparking – taus om City-anklagene

Manchester United-manager Erik ten Hag forstår lite av at Leeds sparket manager Jesse Marsch. Han tror ikke det vil hjelpe klubben det minste.

Av NTB | 07.02.2023 13:55:35

Sport: Nederlenderen ble konfrontert med sparkingen av Marsch da han holdt pressekonferanse foran onsdagens utsatte ligakamp mot nettopp Leeds.

– Enhver manager er en kollega. Jeg har alltid sagt at i prinsippet har jeg ingen tro på at å sparke en manager gir bedre resultater. I de fleste tilfeller fungerer det ikke, sa ten Hag bestemt.

– La managerne gjøre jobben sin, og deretter kan du gjøre en god evaluering, la han til.

Mandag offentliggjorde Premier League-ledelsen at Manchester City er anklaget for å ha brutt ligaens finansielle fair play-regler rundt 100 ganger i perioden 2009 til 2018. Det slo det ned som en bombe i fotballmiljøet.

City-toppene skal blant annet ikke ha gitt riktig informasjon rundt økonomiske godtgjørelser som er gitt til managere og spillere.

Hvis klubben blir funnet skyldig, risikerer City straff gjennom i form av poengtrekk eller pengesanksjoner. Forbud mot signering av nye spillere er også et alternativ. Storklubben kan også bli utestengt fra spill i Premier League.

(©NTB)