Menu
Brightons Solly March og resten av Brighton depper etter en sjanse på Wembley. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

United brøt den vonde straffestatistikken – Manchester-derby i FA-cupfinalen

Manchester United er klar for FA-cupfinale etter en utrolig straffesparkkonkurranse mot Brighton. Victor Lindelöf ble den store helten med en straffe i krysset.

Av NTB | 23.04.2023 20:34:12

Sport: De rødkledde kom til kampen med en fryktelig statistikk i straffesparkkonkurranser med sju tap på de siste åtte.

United-keeper David De Gea var nede og tittet på det som trolig var en lapp med notater om Brightons straffetakere underveis, men det så ikke ut til å hjelpe. Så skjøt Solly March over. Da var United-midtstopper Victor Lindelöf pangsikker: Svensken bøyde ballen opp i vinkelen og sendte United-fansen til himmels.

I striregnet i London var flere av Uniteds antatte straffeskyttere byttet ut: Antony, Anthony Martial, Bruno Fernandes og Christian Eriksen. Likevel holdt det for United som skal møte Manchester City i FA-cupfinalen.

Den siste halvtimen på Wembley var hektisk med store rom å angripe i for begge lag. Marcus Rashford sendte Brighton-keeper Robert Sánchez i full strekk i første ekstraomgang. Kaoru Mitoma spilte seg helt inn til femmeteren, men fikk en dårlig berøring bare sju minutter før ekstratiden var omme. Rashford prøvde seg igjen senere, men han bommet, og straffespark var uunngåelig.

Veien til Wembley for Brighton har inneholdt to femmålsseirer og også triumf mot Liverpool. Brighton har ikke vært i FA-cupfinalen siden 1983. Da ble det tap mot nettopp Manchester United.

United har allerede en tittel fra Wembley denne sesongen etter seier i ligacupen mot Newcastle. Mot Roberto De Zerbis Brighton var det mer motstand.

Klubbkaptein og midtstopper Harry Maguire var utilgjengelig til kampen på grunn av det gule kortet han pådro seg i kvartfinalen mot Fulham. Luke Shaw var midtstopper sammen med Lindelöf i fraværet til Raphaël Varane og Lisandro Martínez.

Brighton dominerte det meste av spillet de første 45 minuttene. Etter hvilen var de rødkledde mer til stede på Wembley. Antony avsluttet på vant vis mot lengste hjørne med venstrefoten, men Sánchez reddet.

Solly March prøvde seg med åtte minutter igjen, men David De Gea var raskt nede og reddet. Mot slutten var Brighton nærmest en scoring, men kampen ble forlenget med 30 minutter i London og deretter straffesparkkonkurranse.

FA-cupfinalen spilles 3. juni. Der står Manchester City på den andre banehalvdelen.

Brighton kom til semifinalen med kun ett tap på de ni siste kampene. For United handlet det om å slå tilbake etter den ydmykende 0-3-exiten mot Sevilla i europaligaen torsdag.

Begge lag hadde sine sjanser i den første omgangen med flere avslutninger fra god posisjon, men verken Alexis Mac Allister eller Mitoma var presise nok. Det var heller ikke Fernandes, Martial og Eriksen.

(©NTB)