Menu
Isak Hansen-Aarøen leverte en målgivende pasning da Manchester United slo Leeds onsdag. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Ungguttene viste seg fram i United-seier – Hansen-Aarøen med assist

Norske Isak Hansen-Aarøen (18) presenterte seg med en flott målgivende pasning da Manchester United slo Leeds 2-0 i treningskampen på Ullevaal stadion onsdag.

Av NTB | 12.07.2023 18:53:14

Sport: Halvveis ut i andre omgang vant 18-åringen ballen inne på banehalvdelen til Leeds, før han på elegant vis tredde gjennom 20 år gamle Noam Emeran. Franskmannen gjorde ingen feil alene med keeper og ga United 1-0. Samme mann hadde målgivende pasning da Joe Hugill scoret Uniteds andre mål med ti minutter igjen.

– Jeg er veldig fornøyd med begge omganger. Det er mye vi må forbedre, men det er helt normalt. Jeg liker måten vi spiller på, sa Erik ten Hag til Viaplay etter kampen.

Ten Hag skrøt også av ungguttene som fikk vise seg fram for klubben.

– Det er første gang de er med oss. De hadde noen gode kombinasjoner. I presspillet kunne det vært bedre, men de scoret to flotte mål, fortsatte Ten Hag.

– Vi vet hva han er kapabel til og han vil fortsette å utvikle seg. Det blir spennende å se hvilke steg han kan ta denne sesongen. Han er komfortabel med ballen og har et fint overblikk. Han er ung og vi vil hjelpe ham med å bli bedre, sa Ten Hag om Hansen-Aarøen etter kampen.

Før hvilen var United farlig frempå ved flere anledninger. Hannibal Mejbri fikk blant annet en stor sjanse før ti minutter var spilt etter flott angrepsspill, men tunisieren ble stanset av en feberredning fra Kristoffer Klaesson.

– Til å være første kamp er jeg veldig fornøyd. Vi må akseptere tapet, men jeg synes dette var solid, sa Farke til Viaplay.

– Jeg er sikker på at det kommer til å bli bra. Mange var etter han, og vi fikk han. Han tilfører så mye dynamikk, kreativitet og kvalitet. I tillegg vet han hva som skal til for å vinne, understreket Ten Hag til Viaplay.

Hovedpersonen var fornøyd med å ha gjort sin debut.

– Den første kampen er selvfølgelig veldig viktig. Det å få minutter i beina er bra. Det viktigste er likevel å vinne, og det klarer vi, sa Mount etter kampen

Mount forlot nylig Chelsea til fordel for United, og engelskmannen er fornøyd med hans første dager i klubben.

– Det er annerledes, men jeg har trivdes med det. Jeg ser fram til det som kommer, fortsatte han.

– Det var veldig gøy å spille mot de store gutta, så det er en god erfaring. Det er første uka av sesongoppkjøringen, så det er bare å bygge på videre, sa Hjelde til Viaplay etter kampen.

Allerede etter seks sekunder laget trønderen frispark på Ullevaal.

– Det må være noe ny rekord, lo nordmannen.

United Premier League-åpner hjemme mot Wolverhampton på Old Trafford 14. august.

– Vi er så vidt i gang med oppkjøringen, og vi må fortsette å jobbe, sa Ten Hag til Viaplay.

På spørsmål om Uniteds jakt etter en ny spiss, svarte Ten Hag fleipete.

– Når vi har nyheter, får dere vite det.

Hansen-Aarøen markerte seg med flere gode involveringer i løpet av de 45 minuttene han fikk på Ullevaal-gresset. Midtbanespilleren er ventet å få flere muligheter til å vise seg fram denne sommeren, og han er derfor ikke en del av det norske G19-landslaget som spiller EM i Malta.

Mason Mount fikk sin United-debut fra start på Ullevaal, og før kampstart frydet Erik ten Hag seg over å ha engelskmannen på plass i klubben.

I Leeds-elleveren fant Daniel Farke plass til Leo Hjelde, og trønderen var fornøyd etter opptredenen.

Manchester United skal i løpet av sommeren spille totalt åtte treningskamper for Premier League-åpningen hjemme mot Wolverhampton 14. august. Blant motstanderne er Real Madrid, Arsenal og Borussia Dortmund. Fire av Uniteds treningskamper spilles i USA.

(©NTB)

Flere nyheter: